onsdag, juni 12, 2024

Trondhjems Turistproviant – en klassikker som ble borte

Denne boksen, som har vært et fast innhold i ryggsekken for mange nordmenn, har forsvunnet fra butikkhyllene. Det ønsker flere sultne friluftsfolk og gjøre noe med.

Har du vært litt aktiv på sosiale media i det siste, har du kanskje sett at det pågår en kampanje for å få Trondhjems Turistproviant tilbake i butikken. En av de mest aktive er Tarjei Lundarvollen fra Vinje.

-Jeg er et ivrig friluftsmenneske og jeger, som ferdes mye ute i naturen. For meg er en skikkelig matpause minst halve turen. Jeg har spist mye Trondheims Turistproviant opp gjennom årene, og savnet når den forsvant ble stort, forteller Lundarvollen.

Facebook er det etablert en egen gruppe som vil kjempe for dette produktet. De har i skrivende stund nesten 2500 medlemmer, og øker daglig. I tillegg er det startet underskriftskampanjer, som et forsøk på å få dette produktet tilbake.

-Turistprovianten var like god varm som kald. Du kunne spise rett fra boksen, eller bruke det som pålegg. Når det ligger i en boks, kan den også legges rett på bålet. Dette produktet hadde egentlig alt.

Finnes det ingen god erstatning, nå som denne er borte?

-Snurring er en slags erstatning, men for meg så fungerer den ikke. Den smaker ikke godt, og i tillegg har de nå sluttet med boks, og lagt den i kartong. Jeg liker den ikke, forteller Tarjei.

Flere av de ivrigste har tatt kontakt med Orkla Foods Norge, med en bønn om å få startet produksjonen igjen.

-Det er alltid leit å måtte skuffe trofaste og lojale forbrukere. Men noen ganger må gamle produkter vike. Det kan være mange grunner til det, f.eks. for å gi plass til nye produkter, eller fordi salget blir for lavt, som var tilfelle for Trondhjems Turistproviant. Dette forteller Irene fra Orkla Foods Norge.

-Tror dere at det er mulig å få Trondhjems Turistproviant tilbake i butikkhyllene?

Vi følger naturligvis med på aktiviteten og er imponert over engasjementet. Likevel må vi dessverre skuffe alle turistproviant-elskere: Vi har ingen planer om å ta opp igjen produksjonen. Om vi en gang vil endre mening, gjenstår å se.

Om dette blir Orklas Foods siste ord i denne saken, gjenstår å se. En ting er i alle fall sikkert, vi tror mange fortsatt vil kjempe for en fremtid for Trondheims Turisproviant.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler