Den verdensledende våpenmessen IWA OutdoorClassics, som arrangeres i Tyskland hvert år, har blitt utsatt. Grunnen er spredning av Coronavirus. 

– På grunn av situasjonen rundt spredning av coronavirus har NurnbergMesse bestemt oss for å utsette IWA OutdoorClassics 2020 fra 6-9 Mars 2020 til en ubestemt dato senere i 2020, skriver arrangørene på sine nettsider. 

Petra Wolf, som er medlem av NurnbergMesse sitt arrangør-styre, håper utstillere og besøkende forstår hvorfor de har sett seg nødt til å utsette. 

– Målet med messen er å skape en spesiell begivenhet for utstillere og besøkende, sier Wolf til egne nettsider. “Dessverre er det umulig under disse omstendigheter.”

Skulle på jobb – må finne ny løsning 

Jegeravisen har vært i kontakt med nordmenn som var på vei til messen. Egil Bjørkås jobber for Carl Zeiss Sports Optics  og skulle til Tyskland for å jobbe på messen i starten av Mars. Slik ble det ikke. 

– Jeg skulle på jobb på Carl Zeiss sin stand da jeg er ansatt i Carls Zeiss AS. Konsekvensene jo at vi ikke får vist frem årets nyheter til våre forhandlere, sier Bjørkås til Jegeravisen. 

Samtidig forteller Bjørkås at Carl Zeiss planlegger eget lanseringsmøte her i Norge, slik at de får booket inn nødvendige bestillinger til fabrikk. 

Camp Villmark vil foregå som normalt

Camp Villmark arrangeres på Norges Varemesse fra 27. – 29. Mars. Arrangøren kan fortelle at planen er at messen vil foregå som planlagt, med noen forhåndsregler. 

– Camp Villmark og Norges Varemesse følger Folkehelseinstituttets råd, og vil i tillegg ta nødvendige grep rundt både håndhygiene og skilting under våre arrangement. Det blir blant annet satt opp egne antibackstativer og god plakatering ved inngangene til messa.
Vi oppfordrer for øvrig både utstillere og publikum til å ta nødvendige forhåndsregler når det gjelder håndhygiene og andre forebyggende tiltak. Camp Villmark går som normalt, sier Per Anders Iversen, prosjektleder i Camp Villmark. 

ANBEFALT FOR DEG