tirsdag, juli 23, 2024

Aldri jaktet villsvin; Skjøt Galte på 78 kilo 

Markus Vammeli fra Askim hadde aldri vært på villsvinjakt, men når sjansen endelig presenterte seg, var han ikke vond å be. Resultatet ble en ordentlig sværing av en galte.

Foto: Privat

– Jeg jakter egentlig bare fugl, men hadde lyst til å prøve meg på Villsvinjakt, forteller Vammeli (22) til Jegeravisen. Det var derfor ikke vanskelig for Iselin Herland å få han med på tur. Hun er ambassadør for Nordiskjaktfiske. 

Sådan ble neste stoppested den sørligste delen av vår Skandinaviske halvøy, området Sverige og Danmark har vært i tottene på hverandre for opp gjennom hele deres historie; Skåne. Turen ble tatt sammen med fire andre jegere. 

Les også: Anette Dahl skjøt villsvin på over 200kg!

– Den første kvelden møtte vi folkene fra Nordiskjaktfiske som ga informasjon og fraktet oss ut til hver vår post ved åteplass, sier Vammeli. Han satt alene på post da det plutselig begynte å bråke, ett eller annet sted der ute. Det tok ikke lange tiden før noe begynte å bevege seg borte ved åteplassen. 

– jeg var usikker på om det var galte eller sugge, da det ikke er lovlig å felle suggen, forteller Vammeli. Under informasjonen før jakt hadde de fått beskjed om at det bare var observert fellbare villsvin ved åten. Likevel ventet han noen minutter – for å være sikker på at det ikke var en sugge som stod foran han. Til slutt var han sikker. Og da smalt det. 

Foto: Privat

– Jeg bestemte meg for å skyte da den stod med bredsiden mot meg. Den datt rett i smellet, og da kom adrenalinet og nervene med en gang!

Dyret datt rett i bakken. Vammelis første kløvvilt var et faktum. Bilde ble sendt til jaktleder, og når det var stille i timene etter, ble henting av jeger og vilt bestilt. Villsvinet veide inn på 78,7 kilo, og endte på 60 kg når den var ferdig vommet og flådd. 

– Vi ble kjørt til Låven der vi bodde, og dyret ble vommet og hengt opp til lagring mens vi feiret mitt første kløvvilt. Det ga fine minner med nye jaktkamerater og mersmak på mer jakt av andre arter enn det jeg er vant til. 

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

Legg inn en kommentar

- Advertisement -

Siste artikkler