søndag, juli 14, 2024

TEST av våpenkoffert fra Pelicase

For noen år tilbake testet vi en fantastisk våpnekoffert fra Pelicase. Denne kofferten er like aktuell i dag, så derfor publiserer vi denne testen på nytt.

Den er blitt lastet inn og ut av biler, liggende bak på ATV, eller kastet rundt av personell på flyplasser.

Om du skal reise på hytta eller på en lengre jaktreise, kan det være en fordel at utstyret ligger best mulig beskyttet. Det finnes en rekke våpenkofferter på markedet, og vi har valgt å ta en titt på denne kraftige kofferten fra Pelicase.

Pelicase har produsert transportkasser i alle former i over 30 år. De er sannsynligvis en av de største produsenter av denne type utstyr i dag. Pelicase er selv så overbevist over kvaliteten på sine produkter at koffertene leveres med livstidsgaranti, dog med unntak angrep fra bjørn, hai eller barn under 4 år.

Les også: Test av kikkertsikter

De sier selv av koffertene er uknuselige, støtdempende, vanntette og støvtette og leveres med skuminnlegg for tilpasning til innholdet. Pelicase benyttes av de mest kravstore brukere verden over, som forsvar, politi, utstyrsprodusenter, fotografer mfl. Pelicase har NATO-nummer, MIL-godkjennelse, IATA testsertifikater mm, og er anerkjent som verdens mest robuste og pålitelige utstyrskofferter!

Det finnes fra samme leverandør en rekke forskjellige modeller, med varierende bredde, lengde og dybde. Pelicase 1720 som vi har brukt den siste tiden, er ikke den lengste. Den har målene 106.6 x 34.3 x 13.3 cm. Våre våpen fra Blaser, hadde perfekt lengde for denne kassen. Den har håndtak slik at den kan bæres og trilles. Hjulene er kraftige, og er med gode kulelager, slik at dårlig underlag ikke er noe problem. Låseklipsene er meget kraftige, og de har fester for hengelås.

Kofferten skal være vanntett ned til standard IP67, noe som forteller oss at den skal være tett på 1 meter i 30 minutter. Den vil på grunn av sitt innhold også flyte med en vekt opp til 73 kg.

Bruk:

Når vi mottok kofferten, hadde den et løst lag med skumgummi. Dette ble tatt ut og skåret til, for å kunne fylle våpen og annet utstyr vi ville transportere i kofferten. På denne måten ble utstyret liggende i ro under transport. Man kan også få tilsendt en personlig navneplate til å feste på kofferten, med navn og adresse til eier.

Vår koffert er blitt brukt i forskjellige forhold.  Den er blitt lastet inn og ut av biler, liggende bak på ATV, eller kastet rundt av personell på flyplasser. Vi har fraktet våpen, optikk, fotoutstyr og annet ømfintlig utstyr i kofferten. Det har under testperioden ikke blitt oppdaget feil på koffert eller skade på transporter innhold.

Les også: Test av Jegerappen

Vekten på kofferten er 8.6kg, og det uten våpen. Dette kan være en utfordring hvis man må bære kofferten over lengre avstander. Kan man trille den, er ikke dette noe problem. Som nevnt tidligere, er hjulene av en så kraftig type at de fleste underlag fungerer.

 Konklusjon:

Vi har studert videoer fra leverandøren hvor kofferter kjøres over av en stor SUV, skytes på med hagle, droppes fra store høyder og senkes ned i sjøen.  Dette uten av at noe av innholdet har tatt skade. Selv har vi hatt et mer normalt bruk, dog er kofferten utsatt for mye vekt, og heftig håndtering. Vi er ikke i tvil. Ønsker du en koffert som virkelig skal ivareta ditt utstyrs sikkerhet, er dette det riktige verktøyet.  

Pluss:

  • Kraftig konstruksjon som ivaretar innholdets sikkerhet.
  • Vanntett, og den flyter med vekt opp til 73 kg
  • Enkel å transportere pga gode håndtak og kraftige hjul.
  • Garantien, «You Break It, We Replace It…Forever»

Minus:

  • Vekt.
  •  

Les flere tester hos TESTTEAM.NO

 

Pelicase selges i Norge av Rufo a/s

www.pelishop.no

 

 

 

 

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

1 kommentar

  1. Testteams konklusjon støttes. Jeg har selv brukt denne koffert i fly, på biltak og som låsbart våpen-/ utstyrslager under jaktturer. Tett og solid.

Legg inn en kommentar

- Advertisement -

Siste artikkler