onsdag, november 29, 2023

Vi tok en prat med Siv Nesland som har laget boka «Jegerens Minnebok»

Vi tok et prat med Siv Nesland som har laget en nyttig bok for oss jegere.
Etter å ha opplevd at diskusjonen låser seg om når og hvor ting skjedde,  laget hun boka «Jegerens Minnebok». Som gjør det enkelt å finne ut når og hvor ting skjedde.

Kan du fortelle oss litt kort om deg selv? Så vi kan bli litt bedre 
kjent.
Jeg heter Siv Nesland og bor i Åseral, Vest Agder.
Er ei 50 år gammel alenemor med 3 voksne barn og ett barnebarn. Jobben min er i hjemmesykepleien.
Min store interesse er natur/fjelltur og hytteturer. Er aktiv i bygdekvinnelag og frivilligsentral.

Hvor kom interessen din rundt jakt?
Tok jegerprøven som ca 25 åring, men det ble med en rådyrjakt. Etterpå var det småbarn og mannen som ble prioritert.
Etter å ha vært gift med en jeger og senere samboer med en annen jeger har jeg hørt på mye jaktprat og historier, dette synes jeg er utrolig moro og interessant.

Hva fikk deg til å lage en minnebok til jegere?
Under prat/ diskusjoner om jakt slår det nesten aldri feil at det er uenighet om når og hvor ting skjedde. Jeg har selv en «julens minnebok» jeg skriver i som er oppslagsverk og minnebok for noe som er viktig for meg.  Dette gjorde at at jeg fikk ideèn til å lage «jegerens minnebok».

Vi har skjønt det er en loggbok, men finnes det noe annet en bare
blankesider i boka?
Boken er ikke en faktabok eller en lesebok når du kjøper den, det er det du selv som skal gjøre den til. Det eneste som er på sidene fra før er tips over hvor og hva du kan skrive inn og eventuelt lime inn bilder fra jaktturene dine. Her er også kun små naturbilder i det ene hjørnet og enkle dikt/stev og kjerringråd, kun som ett «krydder» på sidene. Dette skal bli din egen minnebok, som du kan bruke som oppslag ved diskusjoner og til å finne frem gode minner i.

Hvem kjøper boka?
Noen har kjøpt boken for å ha den liggende på hytta som de leier ut til jakt. En del kjøper den til helt ferske unge jegere, men den er til alle jegere uansett alder, det er aldri for sent å skape en minnebok.

Hvor kan man kjøpe boka?
Boken ble gitt ut i desember 2013, av et lite forlag som heter Licentia, dette forlaget har skiftet eiere og har dermed ikke min bok for salg lengre. Måtte da opprette egen nettside med nettbutikk. Den fungerer ikke med kortbetaling, derfor har jeg nå lagt til link til Pedersens Vaabenlager i Kristiansand som har kjøpt en del bøker og har en nettbutikk som fungerer bra.

Boken koster kr. 299,-

På nettsiden min finner du link til nettbutikk og hvor den ellers ligger for salg.
http://www.jegerens-minnebok.com


ANBEFALT FOR DEG

Daniel Tilrem
Daniel Tilremhttp://www.jegeravisen.no
Født tidlig på 90 tallet nærmere 91. Begynte å fiske alt når jeg var noen mnd gammel. Da hang jeg på ryggen til far i en bæremeis. Som årene gikk, så ble det bare mer og mer fiske. Når jeg ble eldre ble jeg også introdusert for jakt. Med en ivrig familie har man lite valg. Var vel 3 år gammel da jeg fikk min første blå lekehagle som jeg brukte på andejakt med pappa.

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler