onsdag, juni 12, 2024

Villsvin skutt i Alvdal

Her har Oryx endelig fått grisen i bakken. Foto: Terje Samuelshaug

Forrige uke ble det skutt villsvin i Alvdal. Dette skjedde like nedenfor toppen av Tron, som ligger 1666 meter over havet.

Terje Samuelshaug forteller til Jegeravisen, at de har observert gris flere ganger den siste høsten. Forrige uke, hadde de på nytt en observasjon av villsvin.

På kvelden, i mørket, slapp de gråhunden Sita, som til vanlig brukes mest på jerv. Hun fant raskt grisen, men villsvin kan være noe tøffere enn jerv, så etter noe knuffing i mørket, kom hun tilbake.

Dagen etter, hadde det kommet ny og fin sporsnø. Jaktlaget, som i starten besto av 3 jegere og 3 hunder, begynte å lete etter spor i nysnøen. Det tok ikke lang tid før de fant ferske spor.

I starten sporet man villsvinet med Troya, en gråhund, som til vanlig brukes på elg. Etter uttaket ble Troya sluppet løs, og fikk sine første opplevelser med en bestemt hanngris. Deretter fikk de andre hundene jobbe etter tur.

Terje forteller at en suksessfaktor for denne jakten var at de hadde flere hunder. Totalt gikk det over fem timer fra det første uttaket, til grisen ble skutt.

-Både Troya, Sita og Oryx gjorde en god jobb forteller Terje.

Det er krevende for en hund og holde en gris rolig. Her kreves det både mot og god psyke. Ingen av disse hundene hadde tidligere være med på jakt etter gris, så det ble en ny erfaring for alle.

-Vi var tre jegere som startet denne dagen, men når ryktene gikk nede i bygda at det var uttak på villsvin, tok det ikke lang tid før vi fikk støtte av flere jegere, forteller Terje Samuelshaug.

Til slutt stakk villsvinet på en skikkelig fjelltur. Gråhunden Oryx nådde igjen grisen under toppen av fjellet Tron. Det er vel ikke hverdagskost å finne villsvin i denne høyden.

Det var en voksen hanngris på 73 kilo som ble skutt. Et skikkelig godt stykke mat, så her er juleribba sikret.

Dette var det første villsvinet skutt i Alvdal. Sist høst, ble det skutt 2 villsvin i nabokommunen Rendal.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler