onsdag, november 29, 2023

12 fjellrevvalper er satt ut i Troms

Det var feltpersonell fra Statens naturoppsyn (SNO) og Norsk institutt for naturforskning som i går satt ut fjellrevvalper i området.|Foto: SNO/Miljødirektoratet

– Nå håper vi at mange av fjellrevvalpene møter en make og etter hvert får mange nye fjellrevvalper, slik at bestanden vokser i Nord-Norge, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet.

PRESSEMELDING – MILJØDIREKTORATET – 03 FEB 2020

Det var feltpersonell fra Statens naturoppsyn (SNO) og Norsk institutt for naturforskning som i går satt ut fjellrevvalper i området. Fjellreven er kritisk truet i Norge, og spesielt i nord er de fleste bestandene kritisk små.

Målet er å få større bestander og utveksling mellom fjellrevområdene også i nord. Området fjellrevene er satt ut i har flere eksisterende fjellrevhi, og det finnes små gjenværende bestander i flere av fjellområdene rundt.

Får fôr fra automater

For at fjellrevene skal lykkes med å få fram nye kull i området, må de ha god tilgang på mat. Fjellreven er en smågnager-spesialist, så mattilgangen varierer stort mellom topp- og bunnår for smågnagere, og noen ganger uteblir toppårene. For å gi revene litt ekstra hjelp på veien, er det satt ut fôrautomater flere steder i området. Fôrautomatene er laget slik at større dyr, som rødrev eller jerv, ikke har tilgang til fôret. Automatene følges opp av Statskog fjelltjenesten omtrent en gang i måneden, og fylles på etter behov.

Fjellreven er sårbar for forstyrrelser fra mennesker. Du skal ikke oppsøke fjellrevhi, heller ikke hi som er ubebodd. Om du tilfeldigvis møter en fjellrev må du ikke forsøke å nærme deg den, eller lokke den til deg med mat eller annet. La reven være i fred, og nyt synet.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler