tirsdag, juli 23, 2024

Test av Bearskin Shell Jacket og Shell Pants

Høsten er i anmarsj, og en ny jaktsesong er i gang. Er du på jakt etter en ny jaktdress, kan det være greit å ta en titt på denne dressen fra Bearskin

Vi har fått brukt denne dressen i 20 dager, under forskjellige aktiviteter og værtyper. Vi har brukt den i alt fra rolige dager på skytebanen, til smygjakt etter bukken, med både sol og enorme mengder regn og vind.

Dette er en jaktdress som produsenten forteller skal være både stille og ikke minst vanntett.

Bearskin Shell er produsert i en blanding med 52% Polyamide og 48% Polyester. Produsenten skriver at konstruksjonen skal tåle en vannmengde på 10 meter vannsøyle.

Dressen har et tilnærmet stille og lydløst ytterstoff. Innvendig er den foret, noe som gir både isolasjon og varme.

Vi kan se at dette er klær designet av jegere, for du finner gode og smarte løsninger.

Lommer på buksa er riktig plassert, de ligger godt tilgjengelig i front. Buksen har også glidelås på yttersiden av bena, som går fra topp til bunn. Her får man god ventilasjon på de varmeste dagene, og i tillegg gjør slike løsninger det enkelt å få tatt buksene både av og på.

Buksen har forsterkninger på knærne. De har også lagt inn en lomme for knebeskyttere, så her kan man selv legge inn den tykkelsen man trenger, i forhold til sine egne behov. Dette, i tillegg til at det er sydd inn en bøy i knærne, gir buksen en optimal passform.

For å få god ventilasjon, kan man bruke buksen uten belte, for på denne får du med seler. Selen har unike fester på siden av buksen.

Jakken har to lommer i front, med vanntett glidelås. Den har i tillegg to radiolommer, og en innerlomme som kan være fin for mobiltelefonen.

For jegeren er radiolommen viktig. På denne har radiolommen tilstrekkelig størrelse, og den har en lapp som skjermer, slik at det ikke kommer regn inn i antennehullet. Den har også et eget feste for antennen, slik at denne ikke henger og slenger.

Jakken har et kraftig oppheng i nakken, slik at den takler å bli hengt opp selv med masse utstyr i lommene.

Du finner også glidelås for ventilasjon under armene, noe som vi fant nødvendig, og veldig effektivt.

Jakken har en hette der du har flere justeringsmuligheter. Den har også en stiv og justerbar skjerm.

Rundt håndleddene kan du justere med borrelås. Du kan velge om du vil ha løse armer som slipper ut luft, eller om du vil stramme jakken til hånden.

Plaggene er stille, men de har flere borrelås i front, og disse lager mye støy. Borrelåsene har derimot en funksjon, som gjør at du kan gå med jakka tilnærmet åpen på de varmeste dagene.

Vi testet dressen under ekstrem nedbør, der de fleste plagg hadde gitt etter. Selv om klærne er gjennomvåte og fulle av vann, sitter de bemerkelsesverdig godt på kroppen, og er fortsatt veldig behagelig i bruk.

Dressen skal holde 10 meter med vannsøyle. Det vil si at den skal takle ganske mye fukt. Vi må bemerke at er du ute i regn, eller du går i vått gress, «henger» fukt lett i ytterstoffet.

Både buksen og jakken har en passform som gjør at de sitter veldig godt på kroppen.

Det er sydd inn refleks i både bukse og jakke, slik at du skal vises i mørke.

Etter rundt 20 bruksdager er vi ikke i tvil; dette er plagg vi vil fortsette å bruke. Dette er ikke regnklær, men om du skal på fisketur eller jakt, vil denne dressen gi deg både varme og komfort.

Pluss:

Praktiske løsninger

Sitter godt på kroppen

Masse god ventilasjon

Minus:

Fukt henger lett i ytterstoffet.

Priser:

Shell Pants –  3.000

Shell Jacket – 3.500

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

- Advertisement -

Siste artikkler