Bao med reinsdyrskav Bao er en rett som blir brukt i Asia. Denne retten kan på en måte ligne litt på pita, fylt med det du måtte ønske. Jeg velger å bruke asiatiske smaker, da Bao stammer fra Kina. Gjør likevel en liten vri og bruker reinsdyrkjøtt. Så blir det en jegerversjon.

Bilder og oppskrift av: Kjetil Andresen // Instagram _kjetilandresen_

Det nærmer seg jakta nå og tipper det er mange som gleder seg. Håper noen finner litt inspirasjon i dette innlegget og prøver noe nytt, med fangsten som havner i sekken. Bruk gjerne annet mørt kjøtt, kombinert med andre grønnsaker og kanskje en annen god ferdiglaget asiatisk saus.
Bon Appétit.

Deig:

  • 260 gram hvetemel
  • 5 gram sukker
  • 3 gram salt
  • 1 dl melk
  • 15 gram smør
  • 1 egg

Ikke glem å sjekk ut oppskriften på Coq au vin med orrhane fra Kjetil Andresen.

Fremgangsåmåte:

  • Varm melk og smør til kroppstemperatur og rør inn den ferske gjæren.
  • Bland så dette med det tørre + egget.
  • Eltes i maskin i ca 10 min.
  • Heves 1 time.
  • Kjevles ut til små ovale former. Pensle med olje på toppen.
  • Brett over.
  • Heves på nytt 1 time.
  • Skal så dampes ca 20 minutter avhengig av størrelsen. Enten i asiatisk bambus steankjele eller bruke ABU røkeren som jeg gjør her. Så blir det enda mer jergerstyle.

Om deigen blir for seig (for mye væske), så tilsett litt og litt mer mel. Helt til deigen blir fast og smidig.

Fyll:

  • Reinsdyrskav
  • Strimlet gulrot
  • Kuttet vårløk
  • Kuttet chili
  • Kuttet hvitløk
  • Kuttet ingefær
  • Soyasaus
  • Sweat chilisauce

ANBEFALT FOR DEG

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.