Coq au vin betyr hane kokt i vin. En matrett med opphav fra Burgund i Frankrinke. Kjetil Andresen bak instagramprofilen «_kjetilandresen_» har laget en jegerversjon av denne med orrhane istedenfor hane. Denne oppskriften har vi vært så heldige å få dele med dere.
Bildere og oppskrift av: Kjetil Andresen
Du trenger:
- 1 flakse rødvin
- 8-10 lår fra orrhane (3-4 lår per pers)
- 5-7 små løk ( F.eks charlottløk)
- Olivenolje og smør
- 4-5 champignon (Kommer ann på størrelsen, du kan også bruke annen type sopp.)
- Fersk timian
- 2 fed hvitløk
- 150 gram bacon
- 1-2 bokser hakkede tomater
- 2 laubærblad
- Salt
- Pepper
Tilbehør
Her kan du avgjøre litt selv, under denne retten ble det brukt potetmos / stappe ved siden av. Er du glad i potetbåter eller hasselback potet, så passer det også fint sammen med denne retten.
Fremgangsmåte:
Sett over en kjele med rødvin på kok. Skal reduseres ned til minst 50%. Mens dette reduseres, så renser du masse småløk og bruner dette i olje til gyllenbrun farge.
Kutter opp sopp i grove biter, som også brunes godt i en panne med olje. Kan ha alt oppi med vinen i kjelen.
Bruner låra i en panne med olje/smør, har oppi finkuttet timian og litt hvitløk de siste sekundene det brunes.
Over i kjelen med resten.
Stek litt bacon og har oppi gryta.
Har oppi grovhakket tomater og et par laurbærblad. Småkoker i 30-60 min.
Kan etterfylle med litt vann om blir for tykt. Smake til med salt, pepper etter ønske.
Ikke glem å følg _kjetilandresen_