søndag, desember 8, 2024

Coq au vin med orrhane

Coq au vin betyr hane kokt i vin. En matrett med opphav fra Burgund i Frankrinke. Kjetil Andresen bak instagramprofilen «_kjetilandresen_» har laget en jegerversjon av denne med orrhane istedenfor hane. Denne oppskriften har vi vært så heldige å få dele med dere.

Bildere og oppskrift av: Kjetil Andresen

Du trenger:

  • 1 flakse rødvin
  • 8-10 lår fra orrhane (3-4 lår per pers)
  • 5-7 små løk ( F.eks charlottløk)
  • Olivenolje og smør
  • 4-5 champignon (Kommer ann på størrelsen, du kan også bruke annen type sopp.)
  • Fersk timian
  • 2 fed hvitløk
  • 150 gram bacon
  • 1-2 bokser hakkede tomater
  • 2 laubærblad
  • Salt
  • Pepper

Tilbehør

Her kan du avgjøre litt selv, under denne retten ble det brukt potetmos / stappe ved siden av. Er du glad i potetbåter eller hasselback potet, så passer det også fint sammen med denne retten.

Fremgangsmåte:

Sett over en kjele med rødvin på kok. Skal reduseres ned til minst 50%. Mens dette reduseres, så renser du masse småløk og bruner dette i olje til gyllenbrun farge.

Kutter opp sopp i grove biter, som også brunes godt i en panne med olje. Kan ha alt oppi med vinen i kjelen.

Bruner låra i en panne med olje/smør, har oppi finkuttet timian og litt hvitløk de siste sekundene det brunes.

Over i kjelen med resten.

Stek litt bacon og har oppi gryta.
Har oppi grovhakket tomater og et par laurbærblad. Småkoker i 30-60 min.

Kan etterfylle med litt vann om blir for tykt. Smake til med salt, pepper etter ønske.

Ikke glem å følg _kjetilandresen_

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

Legg inn en kommentar

- Advertisement -

Siste artikkler