Kristoffer Overvik med sin første bukk.  Foto: Jegerkameratene

Jegeravisen har møtt 2 gutter, som virkelig tok første og beste sjanse til å følge drømmen. Så snart de ble ferdige med videregående, dro de på jakt, og det gjorde i et helt år.  Du kan følge disse jaktgale guttene på Youtube, for selvfølgelig er alt dokumentert i form av bilder og film.

De har valgt å kalle seg Jegerkameratene; Kristoffer Overvik og Ola Oanes Solbakken. De møttes første gang på Heimdal Videregående Skole i Trondheim. Det tok ikke lang tid før de forsto at med denne felles gleden i å jakte, skulle de bli en god match.

Begge hadde i sine første jaktår drevet med fuglejakt, så de hadde alltid mye å snakke om. Det tok ikke lang tid før de begynte å snakke om å bare jakte, å ikke gå på skole. Det var slik ideen om et år med bare jakt tok form.

Det skal sies at de har jobbet litt i løpet av dette året, men ikke mer enn at de har hatt penger nok til å jakte.

Leste du testen av kikkertsikter fra Hawke?

De hadde tidligere bare jaktet fugl, så dette året skulle de også bruke til å utfordre andre jaktformer og andre arter. Samtidig kom også lysten i å kunne lage jaktfilmer. Drømmen var å ha en egen serie med jaktfilmer liggende på Youtube.

– Vår intensjon med jaktfilmserien, var at den skulle vise hele jakta, og ikke bare skuddøyeblikket. Dette forteller Ola til Jegeravisen.

På denne reisen har de fått mange fine og heftige naturopplevelser, de har fått fanget mange av disse øyeblikkene på film.

Jegerkameratene på rådyrjakt

– Vi er begge helt gale etter jakt, så vi har prøvd å jakte annenhver gang.  På denne måten har  jakt og filming blir jevnt fordelt på oss.

I løpet av dette året har de jaktet på det meste, både i Norge og Sverige.

– Vi har hatt en bratt læringskurve, både som jegere og kameramenn.

Den første filmen vi presenterer fra disse gutten, er fra bukkejakten i Selbu.

Storviltjakt var helt ukjent for guttene før de startet denne reisen. Derfor var det stor stas når Kristoffer var så heldig å få tildelt bukkejakt i Selbu.

– Som helt fersk riflejeger så var dette en utrolig spennende utfordring. Ola skulle være med å filme hele jakten etter bukken, forteller Kristoffer.

Den første filmen er fra bukkejakten 2019. Her debuterer guttene på rådyrbukk. Det ble en fin film, som ikke bare viser skuddet, men også en del av forberedelsene som må gjøres før en vellykket bukkejakt.

Tror ikke vi skal fortelle mer om denne jaktturen, vi lar dere heller se videoen.

Du kan også følge Jegerkameratene på Instagram

ANBEFALT FOR DEG