mandag, mai 20, 2024

Møt vår ambassadør Hedda Marie Magnussen

Jegeravisen.no vokser, og det er vi svært stolt over. For å kunne gi et bredt og spennende spekter innen saker, har vi samlet inn et hjelpeteam av aktive jegere/jegerinner. De andre har vi nevnt, og her er enda et medlem i «familien»

Etter villsvin saken vi gjorde med Hedda Marie Magnussen- Har vi fulgt henne videre, og sett at hun er den perfekte ambassadøren for den yngre garden.  Derfor spurte vi henne om hun ville bli med oss på laget. Hun sa ja! Her får dere bli litt bedre kjent med henne.

Hvem er Hedda Marie Magnussen 

Hun er 21 år, bor i Halden og er utdannet apotektekniker. Jegerprøven tok hun som 17 åring, men jakt og natur har vært en del av henne fra barndommen av. Hun var ofte sammen med sin far på jakt som liten jente, forteller hun. På kort tid som jeger, har hun allerede en bra «cv»  med felte dyr, og at hun kan «jobben» er det ingen tvil om.

Her har hun skutt sin første råbukk. Dette var i år, og etterpå ble det mer!
Foto: Jonas Breda

Hva betyr jakt for deg?
Jakt er for meg en livsstil og ingen hobby. Jakt er så mye mer enn bare å felle et vilt ,»skyte og drepe», slik som mange av vennene mine som ikke jakter sier. Jeg har alltid likt å komme meg ut i skogen, titte og høre på alle de vakre lydene fra trær, bekker og fugler. Det å ha børsa på ryggen og hunder som skjeller setter andre følelser i spill, adrenalinet kikker inn, og det er det jeg liker med jakt, spenningen!  Det betyr også mye for meg at man også kan bruke viltet vi feller, uansett art. For jeg er veldig glad i å lage mat. Jeg spiser heller selvskutt vilt enn kjøtt fra slaktern som ligger innpakket i plast i kjøla hos butikken. Det er spennende å vite hvor maten kommer fra, og at det har blitt behandlet riktig før det går i gryta.

Hva har du å si til andre som vil begynne med jakt?
Jeg mener andre bør begynne med/bli med på jakt, fordi det gir mange gode opplevelser. Du får kjenne på spenningen, og en stor glede av å benytte den fine naturen vår. Det å fange sin egen mat har våre forfedre gjort i mange år før oss, og det føles bedre ut å spise selvfanget enn noe som er masseslaktet  til butikk. Det er sosialt, det er sunt, for man er aktiv. Og naturen byr ellers også på mye sunn og kortreist mat, som sopp og bær. Og selv om andre mener annet, er jakt viktig! Forvaltning er viktig, for å unngå ujevn balanse blant dyrene våre og også diverse sykdommer. Her kommer den seriøse jegeren inn i bildet, for det er blant annet oss som kan utgjøre en forskjell her. 

 
Vi ønsker Hedda velkommen med på laget, henne kommer det mer fra innen kort fremtid!
Sjekk også gjerne ut kanalen hennes på Youtube, der er det mange tøffe jakt-videoer!

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler