Den helt store jakten er ikke åpnet enda, men det er allerede nå, mye spennende jakt å ta seg til, tidlig i jaktsesongen. Andejakt er noe av det som starter tidligere. 21. August kan man jakte blant annet stokkand, de fleste steder i landet. Stokkand er utrolig god mat, og er både utfordrende og spennende jakt. 

Vestre: Sarah Kristine Synnevåg – Høyre Sigve Urne Foto: Privat

Skrevet av: Sigve Urne og Sarah Kristine Synnevåg

Stokkanden kan være utrolig var, og ofte er det veldig lite som skal til før den tar til vingene.
Posteringsjakt eller støkkjakt, er gode metoder dersom man er godt kjent og vet om gode beiteområder for fuglen. Andre kjente metoder, kan være bruk av lokkender, evt med fløyte.

Foto: Privat

Etter å ha lokalisert en del fugl, satte vi oss og prøvde fløyten, uten serlig hell. Med lite respons, og mye mistenksomhet, ble snikjakt fort et alternativ.
Noen forsøk senere, kom vi oss innpå en gjeng som lå i sivkanten. De hørte oss for sent, og når de satte vingene i spenn var vi allerede klare. Det smalt 3 skudd. Ett fra Sarah, og to fra Sigve. Full uttelling, og 3 fugl lå i vannet.

Og for alle dere som ikke har hørt om retrevingterrier så er det nettopp blitt en greie! Alvin, vår parson terrier hentet alle tre, slik at Sigve kunne stå tørr og varm på land.

Foto: Privat

Lyst å jakte and?

Hvis du har lyst å jakte and er det fullt tilgjengelig. Man kan jakte fritt i strandsonen til sjø, i utmarksområder. Men les nøye gjennom regelverket før du setter igang jakten. Vi anbefaler likevell og ta kontakt med grunneier i området. Skal man jakte i ferskvann må man ha tillatelse fra grunneier, eller kjøpe jaktkort på f.eks inatur.no.  Tilslutt kan det sies at ender er hardskutt, og at skuddavstanden derfor må taes nøye hensyn til. Det er også en stor fordel å ha meg seg hund, både for apporten sin del, og dersom uhellet skulle være ute og man skadeskyter.

Sjekk oss gjerne ut på instagram @Sigveurne @Sarahkristinesy

ANBEFALT FOR DEG