søndag, juli 14, 2024

TEST av MiniFinder® Atto pro

Vi har den siste tiden fått testet en peiler for hund og katt. Minifinder Atto Pro, er en Svensk designet GPS-tracker, som er beregnet på dyr, men den kan like gjerne brukes på andre ting, som du vil vite hvor er. MiniFinder Atto har vært på markedet noen år, og nå i år har de lansert en ny modell under betegnelsen Atto Pro.

Enheten er såpass liten at den gjerne kan sitte på dyret 24/7. Den har en dimensjon på 65x35x16mm, og en vekt på kun 39 gram.

Atto Pro er både vann og støvtett, med en IP67 klassifisering. Vi har latt den ligge i vann over en lengre periode, uten at det gjorde noe utslag på enheten.

Ligger enheten helt i ro, har du batterier i flere uker, men det er det vel sjelden at noen dyr gjør. Har du den på en hund, som er både ute og inne, varer batteriene i 3 til 5 dager. Batteriene er ikke testet i temperaturer under frysepunktet.

Enheten lades med en egen kabel, som gjerne kobles til en USB. Her burde man brukt en standard USB-kabel, slik at man slipper en ny type kabel i samlingen.

Du finner flere tester på testteam.no

Sim-kortet som brukes i enheten kommer fra Baltikum, noe som gjør at den i Skandinavia ikke er leverandøravhengig når det gjelder telefondekning. Det gir den større dekningsgrad enn hvis du skulle brukt et abonnement fra en norsk leverandør. Har du vanlig telefonabonnement på din mobil, koster det heller ikke noe å ringe enheten.

Det er fult mulig å ringe denne enheten. På denne måten kan du høre hva hunden driver med.

Enheten kobles til en applikasjon på din telefon, som viser posisjonen på hunden på et kart. Kartet er et enkelt kart uten de store detaljene. Du kan også bruke et hybrid kart, som henter grunnlaget fra flyfoto. I appen kan du legge inn geogjerde, som gir deg en varsling når hunden forlater «gjerdet». Du kan også legge inn en alarm for hastighet, som kan være med på å varsle deg om noen stikker av med hunden. Du kan også logge deg inn på en nettside for å få mer detaljert informasjon om dyrets bevegelser. På nett finnes det en rekke forskjellige valg av kartgrunnlag.

I applikasjonen kan du konfigurere enheten til å sende posisjonen hvert 30 sekund, og opp til hvert 3 minutt. Fordelen med lang oppdateringstid, er at man sparer batteriet. Med en slik lang oppdateringsfrekvens, blir det vanskelig å kunne utnytte enheten som et godt verktøy på jakt.  Derimot kan den være aktuell som en backup til andre systemer, som du måtte bruke under jakt.

Les også testen av WeHunt-GPS

Applikasjonen kan sende deg en rekke varsler. Varsling for lavt batteri gir deg en mulighet til enhver tid å være sikker på at det er strøm på enheten. Vi har tidligere nevnt geogjerdevarsel, og fartsgrensevarsel. Du kan også legge inn en alarm som sier i fra når enheten er i bevegelse. Denne funksjonen tror vi er ment når dette systemet brukes som tyverisikring på båt, bil eller ATV. De leverer med en egen strømforsyning som kan brukes hvis enheten brukes som sikring av kjøretøy.

Vi mener at dette er en praktisk enhet, som kan hjelpe mange med raskere å kunne finne igjen en hund på rømmen. Alle burde egentlig ha en tilsvarende enhet hengende på sin hund. Det er en trygghet hvis hunden plutselig skulle ta seg en tur på egen hånd.  Det er ikke noe godt verktøy i utøvelse av jakt, men som en ekstra sikring, er vi ikke i tvil om at Atto faktisk gjør nytten.

Pluss:

  • Lang batterilevetid
  • Enkel i bruk, med en enkel applikasjon
  • Liten og lett
  • Du kan ringe hunden

Minus:

  • Spesialkontakt på ladekabel
  • For lang oppdateringstid

Veiledende pris for Minfinder Atto Pro ligger på kr. 1.839, med en månedlig kostnad på kr. 157 i abonnement. Abonnementsprisen reduseres hvis man binder seg i et lengre abonnement.

Her kan du kjøpe enheten.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

- Advertisement -

Siste artikkler