Hjem Guider Sesongvedlikehold av rifle

Sesongvedlikehold av rifle

Av Raphael Pedersen

(Publisert av Raphael Pedersen)

Heisann! Jeg har jobbet i nesten fem år med jakt og fiskeutstyr.  Noen ganger har jeg opplevd  svært frustrerte kunder,  som kommer med våpen som er tatt dårlig vare på. De kommer med «halen mellom bena» og ser ned i bakken, for de vet at de glemte noe viktig..altså vedlikeholdet. Det ender som regel opp med en dyr tur til børsemakeren. Dette kan unngås om våpenet bare blir smurt hver gang det brukes. Heldigvis er de aller fleste flinke til å pleie våpenet sitt. PS: Husk også at «stainless» ikke er rustfritt. Direkte oversatt til norsk betyr det «ruster mindre» og IKKE rustfritt som mange sier. Derfor, disse pipene trenger også oljing.

Ja , jeg vet at de fleste vet.. men det er alltid noen som ikke vet. Derfor tar vi det opp. Det som også er viktig er å gå ordentlig over våpenet etter jakten. Da skal det stå i våpenskapet en stund før det brukes igjen. Her er en video fra en dreven børsemaker som viser hvordan han  gjør sesongvedlikehold på rifler.

ANBEFALT FOR DEG

Facebook kommentarer

Disse vil du også like

1 Kommentar

Svein Inge Helland mars 23, 2018 - 2:09 pm

I tillegg til de momentene som er vist her i denne videoen om sesongpuss av våpen er det en ting som jeg tror er utelatt. Det er å demontere stokken fra mekanismen slik at en kommer til å få oljet den delen av mekanismen som ligger under stokken samt underbeslag. Det er deler av våpenet som kan ruste uten at en ser det utenpå. Bruk en olje som ikke påvirker treverket.

Reply

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.