torsdag, september 21, 2023

Sesongvedlikehold av rifle

(Publisert av Raphael Pedersen)

Jeg har jobbet i nesten fem år med jakt og fiskeutstyr.  Noen ganger har jeg opplevd  svært frustrerte kunder,  som kommer med våpen som er tatt dårlig vare på. De kommer med «halen mellom bena» og ser ned i bakken, for de vet at de glemte noe viktig..altså vedlikeholdet. Det ender som regel opp med en dyr tur til børsemakeren. Dette kan unngås om våpenet bare blir smurt hver gang det brukes. Heldigvis er de aller fleste flinke til å pleie våpenet sitt. PS: Husk også at «stainless» ikke er rustfritt. Direkte oversatt til norsk betyr det «ruster mindre» og IKKE rustfritt som mange sier. Derfor, disse pipene trenger også oljing.

Les også: Våpen vedlikehold en hver jeger bør foreta seg

Ja , jeg vet at de fleste vet.. men det er alltid noen som ikke vet. Derfor tar vi det opp. Det som også er viktig er å gå ordentlig over våpenet etter jakten. Da skal det stå i våpenskapet en stund før det brukes igjen. Her er en video fra en dreven børsemaker som viser hvordan han  gjør sesongvedlikehold på rifler.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

1 kommentar

  1. I tillegg til de momentene som er vist her i denne videoen om sesongpuss av våpen er det en ting som jeg tror er utelatt. Det er å demontere stokken fra mekanismen slik at en kommer til å få oljet den delen av mekanismen som ligger under stokken samt underbeslag. Det er deler av våpenet som kan ruste uten at en ser det utenpå. Bruk en olje som ikke påvirker treverket.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler