torsdag, september 21, 2023

Møt jegerjenta fra Ålgård, Janne Svihus

Janne Svihus begynner å bli et kjent navn blant norske jegere. På Instagram følges hun av ikke mindre enn 14600 mennesker, og profilen hennes vokser til stadighet.Ikke dårlig det av 22 åringen.

Janne har vokst opp i en familie som liker friluftslivet. Når Janne var liten jente, kjøpte familien hennes en hytte med ute do, solcellepanel til strøm og uten innlagt vann. Hun forteller at det er her hun liker seg best! Utenfor er det bare natur, hvor de kan  fiske og jakte like utenfor døren.

Fra fjorårets jakt Foto: Janne Svihus privat

Janne sitt liv handler mye om friluftsliv, hund, jakt og fiske.
Og hun ønsker å inspirere flest mulig mennesker, kanskje spesielt unge til å bli mer aktive ute i naturen.

Våren 2016 kjøpte hun sin første hund. En kleiner Munsterlander som heter Alaska. Hun er først og fremst en fuglehund, og det er fuglejakta jeg brenner for! Også her ønsker hun å inspirere flere unge til å se mulighetene med hund, og få flere interessert i hundemiljøet.

Alaska : Foto hentet fra jannesvihus.no

Janne er åpen og forteller at jakten ikke alltid går som planlagt, det blir ikke fangst hver gang. Slik skal det for så vidt også være, for hadde alt gått etter planen hver gang, hvor spennende hadde det egentlig vært da? Det er noe med å nyte friheten, naturen og selve jakten. Får man muligheten til å felle dyret eller fuglen, er det bare toppen på kransekaken og prikken over ien. Hun har allerede hatt mange jaktturer siden hun tok jegerprøven like etter at hun ble 15år. Janne har felt både skogsfugler, rådyr og hjort.

Jegeravisen.no kommer til å  følge Janne når årets jakt starter og det ser vi frem til. Dette er ei ung jente med stort talent, så gled dere for det gjør vi! Les også saken vi hadde om henne i fiskeavisen.no – HER er linken

Følg henne gjerne på Instagram og hennes nye hjemmeside. Link her: jannesvihus.no og https://www.instagram.com/jannesvihus/

Janne og Alaska. Foto: Nina Carlsen

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler