onsdag, juni 12, 2024

Vi tok en prat med Siv Karin Ravndal (villmarks_siv)

Siv Karin (25) har en av de største kvinnelige Instagram kontoene innen jakt i Norge, med over 52000 følgere. Hun har en drøm om å leve av hobbyen sin. Bak alt dette ligger det helt klart en hel del arbeid og erfaring, for slik skjer ikke «over natten». Siv forteller ivrig om hvordan det hele begynte.

Av Raphael Pedersen

Foto hentet fra Siv Karin sin Instagram

Jakt har vært en viktig del av livet mitt så lenge jeg kan huske. Det var jakt så og si hver søndag nå jeg vokste opp. Når den var slutt 23 des, gikk det i mårfeller. Min far og meg gikk et strekk på 8km og satt ut rundt 10 feller. Når jeg ble 14 år fikk jeg stor interesse for revejakt.  Denne fine skapningen ser du sjeldent før skumring og den er ikke lett å få has på. Det er det som gjør revejakten ekstra spennende.

Hun forteller også at hun er veldig facinert over slik det var før i tiden. Det fantes som regel en dreven revejeger i bygda, ofte en godt eldre  mann som kunne mange knep. Man kunne aldri stole på om tipsene han ga var til å stole på,  eller om de kom til å ødelegge neste jakttur. Det er klart de holdt kortene tett til brystet, for dette var levebrødet for flere. Pelsen var godt betalt. Det ble ofte sagt at de sparte «hu mor» i flokken. Denne skulle nemlig yngle igjen til neste år, slik at det skulle være nok rev å ta av. Til bøndene sa de gamle jegerne » nei vi fikk ikke has på henne i år heller». Alt dette har fascinert meg veldig! Jeg var ikke gamle jenta før jeg visste at jeg kom til å bli en ivrig revejeger,

Siv forteller at hun ofte får telefoner fra bønder som vil ha hjelp trenger hjelp til å få ned en stadigt voksende revebestand. Hun håper også at flere vil ringe henne.

Hun er også stor fan av lokkejakt på rådyrbukken. Hun teller ned dager til 10 aug. Men med en voksende revebestand og krympende rådyrbestand har det vært litt lite jakt på rådyr. Dette er fordi hun ønsker å få en stabil stamme av rådyr igjen. Forvaltning er viktig! Derfor droppet hun rådyr jakten i 2016. Siv forteller at hun allerede ser gode resultater av å spare dyrene. I år blir det endelig rådyrjakt igjen, og med god samvittighet! Hun er opptatt av at å være jeger også vil si at man har et ansvar. Stabile stammer er kjempeviktig og ingen bør  skyte bare for å skyte. Det er viktig å bry seg om naturen og dyrene. Alt skal ha en balanse.

1.September starter årets høydepunkt! Nemlig hjortejakten. For Siv er det lite som matcher dette.  Når jeg går i fjellet en flott høstdag.. kun  meg selv, riflen og naturen. Da får jeg en følelse av at det er her jeg hører hjemme, forteller Siv.  Når jeg hører hjorten, da kjenner jeg spenningen langt ut i fingerspissene. Ser man dyret er tiden ofte knapp. Adrenalinet når jeg løsner skudd mot dette majestetiske dyret kan ikke beskrives med ord. 

Men jakten er ikke alltid bare behagelig. Sannheten er at det er flere iskalde dager på fjellet. Tidlig på morgenen til post og sittende i timesvis i sludd eller regn. Noen ganger er det så kaldt at man mister følelsen i fingrer og tær. Likevel, så tenker jeg på hvor heldig jeg er som kan oppleve dette. Jeg hadde ikke byttet det ut mot noe, dette er det beste jeg gjør! Forteller Siv.

Siv har en drøm om å leve av hobbyen sin. Hun har nylig startet en blogg (som er i startfasen enda). Hun har skrevet kontrakt med United influencers og jobber med å få bloggen skikkelig i gang. Her vil hun gi lesere muligheten til å komme mer i dybden og få høre historiene bak jaktturene hennes. Enten det er den mislykkede jaktturen, eller den som endte med suksess, vil det komme på bloggen hennes. Hun forteller med et smil at hun trives mye bedre ute enn bak en dataskjerm, derfor går det litt seint på den tekniske fronten.

Link til bloggen hennes: http://www.villmarkssiv.no  Instagram: https://www.instagram.com/villmarks_siv/  Facebook: https://www.facebook.com/villmarkssiv/?fref=ts 

Ps: Alle bildene er hentet fra Siv Karin Ravndals Instagramkonto.

Jegeravisen ønsker Siv Karin et velykket jaktår og håper hun når sine drømmer! Følg også jegeravisen på facebookhttps://www.facebook.com/jegeravisen.no/

 

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler