torsdag, september 21, 2023

Bjørn skutt i Overhalla

Foto: Stein Kristian Røset

Etter noen dagers jakt, har de lykkes med å få skutt bjørnen som trolig har tatt livet av en rekke sau i flere kommuner. En ung binne på 78,6 kg, ble skutt like over midnatt natt til mandag.

Jaktleder Stein Kristian Røset, forteller til Jegeravisen, at han tror det samarbeidet som ble etablert over flere kommuner, er en av årsakene til at de lykkes med å felle det som trolig er den bjørnen som har drept en rekke sau den siste uken.

Et jaktlag av denne typen, etableres av den enkelte kommune. Denne gangen var det flere slike jaktlag, som har samarbeidet over kommunegrensene. I tillegg til jegerne, har det også vært mange saueiere ut i fjellet.

Bjørnen herjet godt i saueflokker i Beitstad i forrige uke. Det var årsaken til at det ble søkt om skadefelling. Tillatelsen fra Statsforvalteren i Trøndelag kom på torsdag, men da hadde bjørnen forlatt området.

-Uro i saueflokkene og andre tegn til at noe er unormalt, ble fanget opp av de som eier sauene. De har gjort en fantastisk jobb, og har mye av æren for at vi har lykkes med dette uttaket, forteller Røset.

Saueiere i Bangdalen fant flere indikasjoner på at en bjørn hadde vært i området. Det ble etter hvert også funnet sau som var drept. Da flyttet man fokuset over kommunegrensen, og fortsatt jakten i Bangdal.

Samarbeidet mellom jaktlagene, og ikke minst mellom grunneiere og saueiere har vært nøkkelen til at de fikk skutt bjørnen.

-Det har vært folk ute døgnet rundt, forteller Røset. Jegere og saueiere har samarbeidet som å finne indikasjoner på hvor bjørnen kunne være. Dette gjorde at de kunne følge den igjennom flere kommuner, og at de også føler seg sikker på at det er riktig bjørn som er blitt skutt.

Bjørnen ble skutt under postering. Her hadde jegerne plassert seg i forhold til saueflokkene og den respektives jegers erfaring og lokalkunnskap.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler