søndag, juli 14, 2024

Danmark opplever en økende ulvebestand

Ulv – Foto:Pixabay

Det er nå en vel etablert sannhet at ulven er tilbake i den danske naturen. Ifølge forskere fra Naturhistorisk Museum i Aarhus og Aarhus Universitet, som overvåker ulvene i Danmark for den danske Miljøstyrelsen, har minst fem danske ulvepar fått valper i år.

Det er avisen NORDJYSKE som skriver om de danske ulvene.

Ulveparene formerer seg

Observasjoner og viltkameraopptak har gitt forskerne bekreftelse på at minst fem av åtte kjente ulvepar har født valper i 2024.

-Vi har sett klare tegn på valpefødsler, sier en av forskerne. Det ser derimot ut til at ulveparet i Lille Vildmose i Nordjylland ikke har fått avkom denne gangen.

I motsetning til dette kan forskerne dokumentere at det har kommet ulveunger i Klosterhede-, Ulfborg-, Skjern- og Lønborg-reviret i Vestjylland samt i Nørlund-reviret i Midtjylland.

Tidlige tegn på valpefødsler

Ifølge forskerne er det fortsatt for tidlig å konkludere at det ikke også er født ulveunger i Oksbøl- og Hovborg-reviret i det sørlige Jylland. Fra disse revirene finnes det bilder og opptak av hunnulver som i begynnelsen av mai endret kroppsform, fra å være fyldige til å bli slanke og diegivende.

Det er første gang de aktuelle ulveparene i Klosterhede-reviret og Ulfborg-reviret har fått valper, mens det er andre gang ulveparet i Oksbøl-reviret har fått valper. I fjor fikk Oksbøl-paret også valper, men kullet gikk dessverre tapt.

Ulvene etablerer seg

Det er fjerde år på rad at det samme ulveparet i Hovborg-reviret har fått valper. Likeledes er det tredje gang det fødes valper i Skjern-reviret. I fjor var det et nytt par som leverte nye eksemplarer av den omstridte dyrearten, og dette paret antas også å stå bak årets kull i 2024.

Ifølge forskerne befant det seg mellom 32 og 42 ulver i Danmark ved utgangen av april. -«Dette viser at ulven har fått fotfeste i den danske naturen,» sier en forsker.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

- Advertisement -

Siste artikkler