Den Svenske bjørnejegeren Robert Salomonsson, bruker Jaktapparat Jeger’n

Som jeger er det ikke uvanlig å bruke utallige tusen på jaktutstyr, både bekledning og våpen. Likevel er det ofte et sjekkpunkt som ikke får like mye oppmerksomhet. Nemlig hørselen vår. For tar du egentlig godt nok vare på hørselen din under jakta?

Betalt innhold.

Hørselslaben har løsningen til hørselsbeskyttelse er: Jaktapparatet Jeger’n. 

Det er ingen hemmelighet, at kraftig støy kan skade hørselen din. I arbeidslivet ligger støygrensen på 80 desibel. Jo høyere lyd – jo større fare for skade. Er nivået over 80 desibel, kan man være sikker på at man ligger i faresonen. 

Grensen for hvor lenge man kan oppholde seg innen et lydnivå uten å få skade, blir kortere og kortere jo høyere lyden er. Mange har vel opplevd å komme hjem fra konsert, og kjent kraftig piping i ørene. Pipingen går som regel over, mye på grunn av regler knyttet til støygrense. Men den midlertidige konsert-pipingen illustrerer enkelt hvorfor man burde jobbe for å unngå hørselsskader. 

Et geværskudd er skadelig 

Hva så med jakt? Lydnivået på et geværskudd ligger som regel på mellom 130 og 140 desibel. Da er det vel heller ikke lenger noe spørsmål om hvorvidt det kan være skadelig for hørselen din. Heldigvis er det ikke spesielt vanskelig å passe på hørselen sin under jakt med hørselsbeskyttelse. Og det er ikke lenger behov for å gå rundt i skogen med store øreklokker.

Jaktapparat Jeger’n fra Hørselslaben løser problemet. 

Jakptapparat Jeger’n, er et sett med formstøpte ørepropper som tetter øregangen. Det blir som en støypropp som demper lyden ned til et akeptabelt nivå  under 80 desibel, altså ned til langt under grensen for det som kan være skadelig for ørene våre. En slik demping kan rett og slett være forskjellen på å beholde sin optimale hørsel i lang tid fremover – eller ikke. 

Bildetekst: Jaktapparat Jeger’n av Hørselslaben. 

En annen problemstilling, og en god en sådan, er kanskje bekymringen for å miste skogens fulle lydbilde ved å gå rundt med slike ørepropper. Men det er slettes ikke et problem. Proppene demper de ubehagelig lydene, men forsterker derimot naturens lyder. De små bevegelsene i skog og mark, som er så viktig under jakta, hører man faktisk enda bedre.

Den Svenske bjørnejegeren Robert Salomonsson bruker Jaktapparat Jeger’n, han har bare gode ord å si om proppene. 

– Godt hørselsvern for de som vil spare hørselen når man jakter, og samtidig høre hva som skjer, sier han.

Ikke bare hørselsbeskyttelse 

Ved siden av hørselsbeskyttelsen kan Jaktapparat Jeger’n også kombineres med Jaktradio. Slik kan du jakte på akkurat samme måte som før, men med en bekymring mindre. En liten teleslynge til jaktradioen gjør susen; lyden overføres dermed trådløst fra radio til jaktapparat. Det er ingen tvil at lyden dyrene hører fra vanlige øreplugger, forsvinner ved bruk av disse apparatene.

Akkurat som med et vanlig høreapparat, kan Jaktapparat Jeger’n programmeres og justeres etter din hørsel. Samtidig formes og støpes proppene til akkurat dine ører, slik at de passer dine øreganger perfekt, og fungerer optimalt. Du kan lese mer om det her. 

ANBEFALT FOR DEG