Jegeravisen har prøvd å komme med forslag på hva vi jegere kan gjøre i denne perioden med ventetid. Det er sikkert masse andre gode forslag, så fyll kommentarfeltene dine egne erfaringer.

 

 

 1. Våpenpuss

Ikke alle er like nøye med å pusse våpnene før de stalles for sesongen. Bruk nå denne litt roligere perioden til å få pusse alle dine våpen, slik at de er klare når skytebanene åpner.

Trykk her for en artikkel om vedlikehold av våpen.

 1. Ut å gå

Nå har du muligheten til å starte tidlig med grunntreningen før jakta. Ta på deg fjellskoa, og eventuelt ta med hunden og kom deg ut på tur.

Har du en treningsklokke, blir alt mye mer spennende.

 1. Utstyrskontroll

Hvem er det ikke som har masse utstyr de egentlig ikke vet noe om, eller husker at de har. Bruk tiden nå til å rydde i jaktgarderoben. Finn frem alt du har, og få et system på rotet. Da blir alt så mye enklere når du skal pakke og forberede neste tur.

 1. Film

Slutt med disse serie-maratonene, som binder deg til soffan på dagesvis. Skal du se noe på TV, finnes det masse jaktfilmer på Youtube. Det gir inspirasjon og faktisk også kunnskap å se når andre jakter.

Vi ser mye på de svenske gutta i Jakt er jakt, eller så har gutta i jegerpodden virkelig kommet på banen med sine livesendinger.

 1. Hva spiser du på tur?

 Alt for mange av oss har et unødvendig enkelt og dårlig kosthold når vi er på tur. Bruk disse dagene til å planlegge høsten, planlegge hva du skal spise på de forskjellige turene du er på. Det finnes filmer og bøker med masse oppskrifter, og mye av dette kan du teste nå på forhånd. God og næringsrik mat, gir oss bedre opplevelser på tur.

 1. Jaktbilen

Har du jaktbil, kan du få bort mye av absidensen med å vedlikeholde også dette verktøyet. Kanskje har du identifisert behov for nytt utstyr som lys, vinsj el.

 1. Hva er status i ditt jaktområde.

Dette er tiden for å ta seg en tur ut i terrenget å få oversikt over hva som finnes. Nå er dyrene rolige og veldig synlige. Dette er også en fin tid å få plassert ut viltkameraer, for i månedene som kommer er det godt fotolys på det meste av døgnets tiimer.

 1. Trene hunden

Lydighetstrening er mange av oss alt for dårlige til å drive med. En god jakthund blir bedre når han får litt dressur. Godt befestet lederskap, gir en tryggere og mer harmonisk hund. Har du fuglehund, er dette tiden for å trene apport. Fint med en hund som henter skutt fugl, når høsten kommer. Styrketrening og kondisjonstrening for hund er undervurdert.

Enkle søk på nettet gir deg masse kunnskap om hvordan du skal trene din hund.

 1. Skytetrening

Skytebanene er stengte, men det må ikke være noen unnskyldning. Tørrtrening hjemme på stua fungerer meget godt, og gir god effekt. Det finnes også andre verktøy man kan skaffe seg for lettere kunne vedlikeholde skytekompetansen.

 1. Rydding ev poster

Er du hjort eller elgjeger, er det alltid greit at alle postrommene er ryddet for unødvendig kvist. Kanskje kan du bruke litt tid på å bygge nye tårn, eller vedlikeholde de gamle?

 1. Øl

Er du brygger, er det i disse dager jaktølet må brygges. Jegeravisen anbefaler godt kveiteøl som øl til høstens jakt.

Hos «Brygg Selv» finner du en rekke oppskrifter, råvarene kjøper du hos din lokale forhandler.

ANBEFALT FOR DEG