torsdag, september 21, 2023

Dobbel revelykke på Stian Kalleberg (18)

Det er revejakt i landet og Stian Kalleberg (18) som bor i Farsund sikret seg en fin dublett når han jaktet nylig. 

Han kombinerer revejakt med speiding etter råbukk. Det nærmer seg bukkejakt og der har han hatt hellet med seg før.
Foto: Wenche Kalleberg

Kalleberg forteller oss at han har lokket etter rev siden 15 juli uten noe resultat. Derfor bestemte han seg for å droppe lokken, og heller vente tålmodig i området der han tidligere har sett reven oppholde seg. Dette gav han også mulighet til å observere etter rådyrbukk nå som bukkejakten nærmer seg.

Etter en halvtime, observerte jeg bevegelse omtrent 100 meter fra meg og tok frem kikkerten. Der så jeg reven, og tok frem musepipen for å se om jeg endelig kunne lokke reven mot meg. Den brydde seg lite om det, derfor valgte jeg heller å bare skyte mens jeg hadde sjansen. Skuddet gikk og reven gikk i bakken. I samme øyeblikk løp en annen opp i skogen, så jeg tok ladegrep å håpet den skulle stoppe, noe den ikke gjorde. I det jeg la rifla ned igjen, så jeg en tredje rev. Den stilte seg fint opp og skuddet gikk. Reven falt rett i bakken omtrent 10 meter fra den første og min første doublé var et faktum. To revevalper, en tispe og en hann, forteller Kalleberg til Jegeravisen.no 

Dublett med rev som ble skutt med kaliber 308. Foto: Privat

Vi gratulerer Stian Kalleberg med den flotte fangsten, som skjedde søndag kveld på Lista.

 

Se også «kvinnen bak aliaset villrypa» 

 

 

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler