tirsdag, juli 23, 2024

«På sosiale medier florerer det av unge selfie-jenter med store våpen» – Marius Torjusen – Bukkefall

«På sosiale medier florerer det av unge selfie-jenter med store våpen..» sier JegerStine» og NJFF fremstiller det som et problem. «Det spilles på sex for å tilfredsstille sponsorer» skrives det i siste nummer av Jakt. «Jakta trues» kan man lese videre. Hallo? SERIOUSLY; hva er det med Janteloven? Og er man nødt til å sparke på folk for å skape oppmerksomhet om seg selv? Flesteparten av de jentene det refereres til tilbringer mer tid på jakt og ute i naturen enn de langt fleste av Norges jegere. Så til alle gamle grinebitere og tilhengere av janteloven; ta dere en bolle!! De langt, langt fleste som er profilert på jakt i sosiale medier gjør en veldig god jobb med å promotere hobbyen sin – og de langt fleste av de jentene tilbringer mer tid i skogen enn du selv gjør. De er rett og slett ivrige jegere, som holder på å lære seg å jakte – og det er gøy å følge dem.

Skrevet av Marius Torjusen – Bukkefall

Eller har vi i tillegg til janteloven i Norge fått innført offentlig sensur? Er det en øvre grense på hvor attraktivt utseende du kan ha for å få lov til å legge ut bilder av deg selv og håpe at du blir tatt seriøst? Er Lise (Villrypa) for pen? Hva med Siv (Villmarkssiv)? Maja (tidligere fyrstikkeska) ? Eller hu langbeinte med fiskestanga? Er det sånn at vi jegere er såpass enkle at vi ikke vet vårt eget beste og må vernes fra å bli eksponert for jenter som faktisk jakter på Instagram? Jeg vil da mye heller se ett bilde av Lise, som jeg har ett forhold til hvem er, enn en innleid profesjonell modell, som aldri har holdt i ei børse?

Dessuten så tror jeg at flesteparten av disse jentene (til tross for at de har ett behagelig utseende), faktisk tilbringer vel så mye tid på jakt og ute i naturen som de fleste ihuga jegere. Bare fordi du har venta i hjel noen elg en uke på elgpost 40 år på rad, så betyr ikke det at du er en erfaren jeger. Eller gjør det det? I mine bøker har du da omtrent 1 ukes erfaring 40 ganger. Det er fortsatt en ukes erfaring… Så til alle gamle grinebitere og til dere som har behov for å sparke på andre; ta dere en bolle. Nei forresten; ta hele posen!

Så NJFF, Bladet JAKT og alle dere som tror at verden går til grunne bare fordi noen jenter som tar hobbyen sin ytterst seriøst også har blitt store på Instagram; ta en liten pause og sett dere inn i hvor millenniums generasjonen (de dere vil at skal begynne å jakte), henter inspirasjon i dag. Disse jentene når målgrupper som dere aldri ville truffet via Jakt og Fiske. De treffer folk som aldri ville dukket opp i ungdomsgruppa til den lokale jeger og fisker foreningen. De skulle hatt premie for å inspirere og tiltrekke seg nye jegere – for alt dere lykkes med er å vise frem en helt ordinær jegerkvinne til deres allerede eksisterende kvinnelige lesere (altså hallo; de jakter allerede de som leser bladet deres. Dere har dem på kroken. Dere slår inn åpne dører). Skal dere nå ut til nye jegere; så må dere jakte der de er. Og de er på Instagram. Og på Facebook. Og de følger Maja Odden, Siv Karin Ravndal, Annette Dahl, Lise Lorentzen, Marte Emilie Rustad og andre gode ambassadører for sporten vår. Så istedenfor å skyte fra hofta burde dere for pokker heller se hvordan dere kan samarbeide med de som faktisk har en rekkevidde som går utenpå deres egen? Snakk om å gå baklengs inn i fremtiden.

Hva med meg? Har jeg rett til å ytre meg bare fordi jeg er mann? Hjelper det at jeg er ved å bikke 40 og har ett helt alminnelig utseende? Heldigvis har jeg svakt begynnende mage, musklene har falt litt ned her og der og håret er ikke hva det egentlig var. Klart dere skal følge meg. Eller er jeg bedre egnet til å videreformidle det jeg selv har lært av mer erfarne jegere enn om jeg var en blond jente? Egentlig er det Odd Arve HaugTrond Berger , Jens LindskogKnut O. FørdeSvein Erik ThorvaldsenTor Ola DehliAsbjørn NessJonas BredaJoakim Pettersen mfl som har æren for at jeg etter hvert ser på meg selv som en jeger med variert erfaring – og som gjør at jeg har noe å formidle. De har alle lært meg noe – og jeg har hatt glede av å blogge om det for å dele noen av deres erfaringer med alle dere. Er det også feil? Har jaktbladene og NJFF monopol på å ytre seg om jakt? Jaja – jeg får ta meg en bolle og forberede meg på neste overskrift «40 åringenes inntog i sosiale medier truer 50 åringenes monopol» på å promotere hobbyen sin.. men jeg skal faen ikke ha det sagt at dere følger meg på grunn av utseende mitt

Takk til Marius Torjusen – Bukkefall

ANBEFALT FOR DEG

Daniel Tilrem
Daniel Tilremhttp://www.jegeravisen.no
Født tidlig på 90 tallet nærmere 91. Begynte å fiske alt når jeg var noen mnd gammel. Da hang jeg på ryggen til far i en bæremeis. Som årene gikk, så ble det bare mer og mer fiske. Når jeg ble eldre ble jeg også introdusert for jakt. Med en ivrig familie har man lite valg. Var vel 3 år gammel da jeg fikk min første blå lekehagle som jeg brukte på andejakt med pappa.

Relevant

Legg inn en kommentar

- Advertisement -

Siste artikkler