tirsdag, juli 23, 2024

Test av GERBER Exo-Mod

Foto: produsenten

Gerber har en serie med kniver, der enkelhet, robusthet og praktisk bruk er i fokus. Serien har navnet Exo-Mod, og består av to kniver og en sag. De har alle en type slire i hard plast, som man enkelt kan koble sammen. På denne måten kan man selv konfigurere det man trenger av knivsystemer. Det er jo dumt å dra på tur med utstyr man ikke har behov for.

Det vi likte best med knivene, må være størrelse og vekt. De har designet både blad og skaft med fokus på at de skal ta lite plass og at de skal ha liten vekt. Dette gjør at en kan montere sammen 2 kniver og en sag, uten at det blir klumpete og tungt.

Hele serien har fått skaft med oransje og sort farge. Oransje er både pent og praktisk. Mister du kniven, er den lett å finne igjen.

Knivene har fullt skaft, som er trukket med et syntetisk belegg. Vi tror dette er med på å gjøre knivene mer robust, og og at de takler mer hardhendt behandling. Denne måten å lage kniv på gjør at den også fungerer bedre. Her er det ingen ting som gir etter under bruk.

Bladet er av rustfritt stål. For oss virker stålet til å fungere på en god måte. Vi brukte skjerpestav veldig ofte, noe som gjorde at vi ikke hadde behov for å slipe knivene i testperioden. Knivene ble på det verste brukt til partering av elg, der bein og tenner kan gi store utfordringer til knivbladet.

Vi mener Gerber her nok en gang har levert kvalitet til en fornuftig pris. Knivene fungerer på de bruk de er tiltenkt, og er ikke minst en del av et praktisk system.

Gerber Exo-Mod Caper Fine Edge

Seriens minste kniv, har en total lengde på litt over 18 cm, og en vekt på knappe 50 gram. Bladet, som alene har en lengde på 7 cm, var perfekt til å skjære ut rypefileer, eller til å finskjære rundt bein under partering av storvilt. Bak på bladet er det en bue som passer pekefingeren, noe som igjen gjør at den ligger godt i hånden under bruk.

Veil.429,00

Gerber Exo-Mod Fixed Drop Point

Med sine 22 cm og 74 gram, er dette et verktøy som leverer mye i forhold til størrelse og vekt. Denne kan også brukes på partering av mindre vilt, men du kan også flå med denne modellen. Den har riller på toppen av knivbladet, samt inne i skaftet, noe som gjør at den sitter godt i hånden.

Veil.479,00

Gerber Exo-Mod Saw

Denne er kjekk å ha i sekken for deg som jakter hjort og rådyr. Dette er en sag, som er godt egnet til å kutte mindre bein og brusk. Fungerte godt til å åpne brystet på rådyr, men prøver du deg på elg, da må du virkelig jobbe.

Veil.429,00

Her hos NORMA finner du en oversikt over de som selger disse knivene.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

Legg inn en kommentar

- Advertisement -

Siste artikkler