mandag, mai 20, 2024

Stor hjort ga rå opplevelse

Mats Hagen Hjelmeland fikk en rå opplevelse på hjortejakt i Aurland på søndag, da han fikk felt denne flotte 11-taggaren. Mats syntes egentlig det var helt fantastisk og bar å sitte på post å nyte utsikten, men kunne ikke si noen annet enn at det å felle denne flotte karen var prikken over i-en.

– Etter nesten 6 timar på post i høgda var eg begynt å kjenne på kulden i kroppen, men med det samme eg såg geviret til bukken som kom gjennom sprakebuskene var alle tankar vekke og det at eg fraus var heilt gløymt, forteller Mats til Jegeravisen

I videoen her får vi se Mats gjør seg klar til å skyte og gjør et brøl til hjorten, så den stopper opp.

– Pulsen øker drastisk og mens hjorten går bortover buskene tenker eg å brøle slik at den stoppar i den åpne glenna rett framfor den. Når hjorten nermar seg glenna gir eg eit brøl i håp om at hjorten vil stoppe. Hjorten gjer som befalt og stopper der eg hadde tenkt. Skuddet går og eg både høyrer og ser på reaksjonen i dyret at skuddet sitter godt. Bukken tar dermed nokre skritt vidare og etter ca 5 sekunder etter skuddet gikk høyrer eg berre eit brak nedover steinene og tenker umiddelbart at der ligger den. Eg sitter eit godt minutt til og feirer stille og rolig for meg sjølv, då eg ikkje ville rope sidan det fortsatt var håp om at dei andre jegerane kunne få skutt, forteller Mats lykkelig til Jegeravisen.

– Eg beveger meg ned til skuddplassen og følger blodspora nokre få meter inn i buskene før eg ser kor hjorten har rast nedover og 30 meter lenger ned i steinane ligger den, Avslutter Mats til Jegeravisen.

Hjorten ble ikke veid og geviret var litt utilgjengelig når Jegeravisen fikk kontakt med Mats, så vi er ikke sikker på størrelsen der heller. Men vet vi vet er at dette var en flott 11-tagger.

Øsnker du å se flere bilder av hjorten eller andre flotte bilder fra Mats, så kan du følge han på instagram:  @jeger_hjelmeland

Vi i Jegeravisen er alltid på jakt etter en god jakthistorie eller store flotte vilt i sitt eksemplar som har blitt felt, så ikke glem å tips oss!
Kan enkelt gjøres vi våre sosiale kanaler eller her: Tips oss.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler