søndag, juli 14, 2024

Test av Vikingøksa fra Øyo

Foto: Produsenten

Denne høsten har vi hatt gleden av å få testet en liten hendig øks fra ØYO.

Med tanke på at vi har ukritisk brukt dette verktøyet på det meste av treverk, samt brusk og bein, var vi engstelige for at stålet i øksehodet skulle gi etter. Etter en lang høst, er den fortsatt like effektiv.

Øyo har produsert kniver siden 1880, så det er en produsent med erfaring som står bak dette verktøyet.

Denne øksen har en balansert lengde mellom skaft og øksehode. Skaftet gir godt grep, med den sedvanlige buen på enden av skaftet som den siste sikkerhet.  Øksen er liten, men ikke superlett. Vekten på et halvt kilo, gjør at dette ikke er noe for «gramjegeren», men slike har vel heller ikke en øks i sekken.

Vi har brukt denne på alle våre turer i fjellet denne høsten. Den har fått prøvd seg på det meste av treverk, for en slik øks er god hjelp når vi trenger ved for bålet.

Du kan lese flere av våre tester på Testeam.no

Øksen har også vært med når vi har partert både elg og hjort. Brusk og mindre bein har virkelig fått smake på hva som bor i denne lille lette øksen.

Vi er rett og slett imponert over hva man kan utrette med dette, som i første omgang så ut som en pyntegjenstand. For den har et skaft av fint treverk, og et øksehode som er beskyttet av et futteral av vadmel. Denne øksen er ikke bare effektiv, den er også pen og se på.

Med tanke på at vi ukritisk har brukt dette verktøyet på det meste av treverk, samt både brusk og bein, var vi engstelige for at stålet i øksehodet ikke skulle tåle vår bruk. Etter en lang høst, er den fortsatt like effektiv.

Vi mener dette vil være det perfekte følge for den som ønsker seg en enkelt og billig øks som turfølge. Vi har brukt den utover normal bruk, mest for å finne svakheter med treverk og stål. Vi kan vel ikke si at vi har funnet svakheter i noen av delene.

Du kan lese mer om denne øksen på leverandørens nettsider.

Pris kr 739.-

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

Legg inn en kommentar

- Advertisement -

Siste artikkler