torsdag, september 21, 2023

Følelsene i full sving etter Nora(19) fikk skutt stor oksen

Det er alltid veldig spennende på elgjakt, men det er kanskje litt ekstra spennende når du får mulighet til å skytte din første elg?
Årets elgjakt fikk Nora S. Liland fra Varntresk i Hattfjelldal muligheten nettopp til dette.

Foto: Privat

Vi er så heldig at Nora har valgt å dele hele denne opplevelsen med oss, historien hennes kan du lese nedenunder her:

Den 25.09 var elgjakten i gang, da bestemte Tonje, min eldste søster og jeg oss for å prøve ut lokkejakt på elg.
Vi plasserte oss høyt i terrenget, på hver sin post. Etter 1 time og 20 minutter fikk jeg se en liten okse på ca 1km avstand. Forsøkte å lokke han til meg, men uten hell da han ikke viste noe interesse.

Mens jeg satt å lokket, hørte jeg plutselig rasling i trærne og grynting nedenfor meg. Det var en stor okse som svarte meg! Kjente pulsen økte mens spenningen steg, da jeg begynte å krype fremover mot kanten. Jeg svarte tilbake og oksen fortsatte å komme nærmere og gryntet tilbake. La an børsa og siktet på elgen, men oppdaget fort at kikkerten var på full zoom, så det eneste jeg så var hår!
Da ble jeg stresset, men fikk raskt justert ut zoomen og fikk satt korset midt i bogen.
Fyrte av et skudd, og så at skuddet satt der det skulle. Oksen vaklet nedover og stupte ned i bjørkeriset. Ladet fort om og avventet, elgen var død.

Foto: Privat

Min første elg ble en 15-tagger som kom på lokk. Jeg ringte straks til Tonje, for å fortelle at elgen låg nede. Hun fikk tårer i øynene og ble kjempeglad. Når hun kom til plassen, begynte vi raskt med vomminga. Etter vi var ferdige, satt vi og ventet på Tom Kappfjell.

Vi fyrte opp bål og kokte opp kaffe, mens vi ordnet frakt for å få elgen ned. Vi var så heldige at Sander Sjøvoll var så snill at han kunne komme med 6-hjuling og vogn. Fikk fraktet elgen ned og startet med å flå av skinnet og fikk hengt opp slaktet.

Foto: Privat

Å få oppleve dette var virkelig stort. Jeg var både spent, nervøs, full av puls, glad, ydmyk, stolt og rett og sett full av lykkerus! Følelsesspekteret blir ganske vidt ved en sånn opplevelse. Det jakt gir meg er fantastiske natur opplevelser, glede for min egen  mestringsfølelse og andres, all lærdom som følger med jakt og natur.
Synes også det er viktig at lærdommen om jakt og forvalting føres videre.

 Ønsker alle jegere en fortsatt fin jaktsesong!

Nora S. Liland

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler