Foto: Privat

Robert Aakvik i Aakvik jakt, ettersøk og trofebehandling, stilte for andre år på rad, gratis montasje av rådyrbukk som premie til Jegeravisens konkurranse, «Bukkejakta Live». 

Vinneren av denne premien, ble Odd Anders Slatlem. Han hadde allerede levert sin bukk til montering og bedømming. Sammen med Robert, ble de enige om at premien derfor skulle sendes videre til en av de heldige jegerne som hadde felt sin første bukk. 

Her er bukken ferdig montert. Foto: Robert Aakvik

Marita Myrene satt ute på ei hogstflate 10 august ute sammen med sin far i påvente av at rådyrbukken skulle dukke opp. Etter en halvtimes forsiktig lokking kom en bukk smygende ut på hogstflata, nysgjerrig på hva lokketonene kunne skjule. 

Dette var hennes første bukk, en flott 6-tagger.  Premien i form av gratis montasje ble derfor hennes. 

Bukken ruslet sakte ned langs kanten på hogstflata, og Marita gjorde seg klar. Endelig stilte bukken seg til slik at det gikk å skyte. Ett lett trykk på avtrekkeren, og bukken viser tydelige skuddtegn. «jeg snudde meg mot pappa som satt bak meg, og ser bare ett stort smil» sier Marita. 

-Sammen gikk vi bort til skuddplassen for å lete. Mye bringebærkjerr gjorde det litt vanskelig å finne bukken. Men på en lastbærervei bak krattet fant vi masse blod, og etter litt sporing fant vi bukken ca 70 meter fra skuddplassen, forteller Marita Myrene til jegeravisen.

Robert Aakvik synes det er stas å få montere det første trofeet til en jegeraspriant. «Man vil alltid huske på den første bukken. Historien bak den første er alltid være spesiell, om trofeet er stort eller lite.»  

ANBEFALT FOR DEG