Foto: Pixabay

I Stor-Elvdal og Koppang, har et ulvepar drept 2 hunder. Dette på bare 4 dager.

Det var ØSTLENDINGEN som omtalte saken først.

– Jeg kom akkurat derifra, og det er ingen tvil om at det er ulv, forteller Lars Gangås i Statens naturoppsyn, til avisen Østlendingen. Dette rett etter at han hadde vært og sett på den siste hunden som ble drept av ulv.

Den siste var en jämthund, som ble tatt utenfor ulvesona nord for Koppang i Stor-Elvdal i forbindelse med jakt. Før dette ble det tatt en gråhund i området Storsjøen i Rendalen, som ligger fem mil lengre sør.

Det er tidligere i høst observert et ulvepar på Evenstad kjølen, og Gangås har en sterk mistanke om at det er dette ulveparet som står bak ugjerningen.

– Det er sjeldent at ulv tar hunder utenfor ulvesonen i Norge, men i etablerte flokker og par, som i dette tilfellet, øker sjansen betydelig. Det er sjeldent at enslige ulver tar hunder, forklarer Gangås.

– Disse ulvene er tydeligvis ganske harde mot hunder. At de nå har tatt to hunder på så kort tid er ikke et godt tegn for de som jakter med løshunder i området, sier Gangås, som samtidig kommer med en anbefaling:

– De fleste vil nok vente med å slippe bikkjene sine nå, og jeg vil anbefale å ikke slippe hundene sine løs i dette området. Jeg regner med at disse ulvene blir tatt ut ganske fort etter at lisensfellingen starter.

ANBEFALT FOR DEG