fredag, desember 6, 2024

Reveskallen kan bli et flott trofè

Reveskalle Foto: Robert Aakvik

Revejakta starter 15 juli, og mange ivrige jegere er ute allerede den første natta for å utløp for jaktlysten. 

Musepip og andre lokkefløyter i mange forskjellige farger og fasonger, er effektive hjelpemidler for å få frem reven på skuddhold. Årets valper er nysgjerrige, og relativt enkle å lure frem, men også de eldre revene kan komme smygende på tonene fra de mange fløytene som finnes i handelen. 

At revejakt er spennende og ett viktig virkemiddel som viltpleie er det liten tvil om. Mange jegere nøyer seg med å ta bilde av fangsten, og knapt nok det, før reveskrotten blir overlatt til naturen selv som rydder opp.  

Man skal ikke glemme at kraniet til en rev kan bli ett flott trofe. 

-Ett kranie av en rev utgjør ett flott minne om ei spennende jakt, sier Robert Aakvik i Aakvik jakt, ettersøk og trofebehandling, som gjennom de siste årene har montert flere reveskaller for ivrige jegere.  

-Det har helt klart vært et oppsving blant jegerstanden i å ta vare på andre trofé enn bare gevir fra hjortevilt. Det siste året har jeg kokt, bleket og montert flere reveskaller, i tillegg til grevling, mår og jerv. Personlig synes jeg disse montasjene er minst like tøffe som en stor elgokse eller rådyrbukk.

Både rev, grevling, mår, bever, bjørn, ulv, jerv og gaupe er arter som bedømmes av NJFFs trofedommere.  

I 2021 bedømte jeg en håndfull kranier av ulike arter. Og blant disse var det flere sølv og gullmedaljer blant reveskallene, forteller Robert.

Maksimal lengde og bredde på kraniet måles, og legges sammen.  
Er sammenlagtsummen over 24 cm vil ett revekranie oppnå bronsemedalje. Kravet for sølv er 24,5 cm og gull 25 cm. 

Skal du ut i sommernatta på revejakt, ta vare på troféet også! Robert er behjelpelig med både montasjen og eventuell bedømming. 

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

- Advertisement -

Siste artikkler