søndag, juli 14, 2024

Storelg skutt på Finnskogen

En lykkelig jeger med en kjempefin okse (Foto:Privat)

Det er ikke dagligdags å skyte store elger på Finnskogen. Maren Wiger fikk derimot oppleve dette på årets første jaktdag.

Jeg hADDE OKSEN I SIKTET, ventet BARE på en GOD skuddsjanse

.

Jegeravisen har vært i kontakt med Maren Wiger, som startet i elgskogen sammen med sin mor allerede som tiåring. Det har blitt 17 år, både med og uten egen børse.

Maren jakter på vakre Finnskogen, i Grue Kommune. Det er i dette området hun er født og oppvokst. Her er hun en del av et jaktlag på 14 jegere, med hunden inkludert.

Denne høsten hadde de fått tildelt 7 elger på kvoten, både voksne og ungdyr. De har hatt en svak oppgang fra forrige år, men det ligger langt under det som var tilfelle for mange år siden.  Okser med store trofeer felles sjelden i dette området.

Laget bruker en Bayersk viltporhund, og den er alltid i bånd. Årsaken er like enkel som trist. De deler skogen med de store rovdyra, så her tar de ingen sjanser.

Årets første jaktdag skulle bli en minnerik dag for Maren. Det har ved flere anledninger de siste årene blitt sett en stor okse, som har vandret i området. Den har bare aldri kommet på post.

Under et av de vanlige drevene, får hundefører uttak like i nærheten av postrekken.

-Han meldte ifra på radioen om at det var elg på beina, og at det ikke ville ta lang tid før den var i postrekken. Han sa derimot ikke noe om hva slags dyr dette var, forteller Maren Wiger til Jegeravisen.

Det skulle ikke ta lang tid fra meldingen kom fra hundefører, til elgen viste seg frem for Maren. Nede i hjørnet av en stor myr kunne hun se noe bevege seg.

-Jeg så det var en stor okse, men jeg kunne ikke se hvor stor den var.

Oksen forsvant fra myren inn i tett skog. Avstanden var bare 60 meter, så Maren kunne følge den med kikkerten.

 -Jeg fulgte oksen med kikkerten og ventet på en skuddsjanse. Den kom da oksen snudde, og stilte seg opp ved kanten av myra der jeg først hadde sett den. Her stoppet den lenge nok til at jeg fikk smelt av et skudd.

Oksen ga ikke noen stor skuddreaksjon annet enn att den bare la på sprang. Maren ventet på hundefører, slik at de sammen kunne gå etter dyret.

-Vi fant den død 200 meter fra skuddstedet, forteller Maren.

Det var da de så at dette var den store oksen, som flere hadde sett de siste årene.

-Ikke bare var jeg lykkelig over å få skyte meg en elg. Når jeg fikk se at det var en kjempefin okse med 17 tagger, ble lykken enda større, forteller en lykkelig Maren Wiger til Jegeravisen

Dette var en fantastisk opplevelse som jeg aldri kommer til å glemme, og det er neppe noe jeg får oppleve på nytt.

Du kan følge Maren på Instagram.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

Legg inn en kommentar

- Advertisement -

Siste artikkler