tirsdag, juli 23, 2024

Sverige: Fikk over 21000 i bot for å ha kjørt bil med kniv i beltet

Foto: Trond Fuglstad

Skal du til Sverige, bør du la kniven ligge i sekken så lenge du ikke er i skogen. Svensk lovverk forbyr deg å bære kniv der det er allmenn ferdsel.

Saken er først omtalt av Jaktjounalen.

En svensk jeger som skulle kjøre sin sønn på hockeytrening, tenkte seg ikke om da han satte seg i bilen. Han skulle bare kjøre noen kilometer til hallen der sønnen skulle trene, uten noe behov for å stige ut av  bilen. 

Før han dro holdt han på å partere et rådyr, noe han skulle fortsette med når han kom tilbake. Derfor ble kniven også hengende i beltet.

På turen ble han stanset i en kontroll av politiet. Han hadde på seg jaktklærne, noe som kanskje var grunnen til at de spurte om han hadde noen skarpe gjenstander på seg. Han fortalte da at han hadde på seg jaktkniven.

Kniven ble beslaglagt av politiet, og han ble anmeldt for brudd på den Svenske knivloven.

I Tingretten la aktor ned en påstand på en bot på 30.000 svenske kroner, med henvisning til lignende dommer. Tingretten kom frem til at jegeren var på tur i fra og var på tur til en virksomhet der det var et behov for kniven. Retten konstaterte også at han ikke hadde til hensikt å bruke kniven til noe ondsinnet, og satte derfor boten til 21000 svenske kroner.

I Norge er det også forbudt å bære våpen på offentlig sted. Du kan lese om dette på Lovdata: straffeloven § 189 Ulovlig bevæpning på offentlig sted. Det er derimot et unntak hvis skytevåpen eller kniv brukes til, bæres eller medbringes i forbindelse med arbeid, friluftsliv eller annet aktverdig formål.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

- Advertisement -

Siste artikkler