torsdag, september 21, 2023

Trine Lise fikk endelig skyte sin første elg

Foto: Trine Lise Røv

Å gå på elgjakt i seg selv er både spennende og sosialt, men ingenting kan måle seg med å skyte sin første elg. Det er en nesten ubeskrivelig følelse av ydmykhet og stolthet.

Trine Lise Røv er fra Målselv, og jakter elg på valdet Grundnes i samme kommune. Hun har jaktet i 6 år uten å fått skutt elg. Hun er ikke alene om å måtte vente flere år før elgen endelig kommer på post.

I september skulle dette endre seg. Hun hadde fått tildelt post, og drevet var i gang. Det tok ikke lang tid før en elgku kom ut i granfelt på skrå fremfor henne, og hun kunne ikke se noen kalver. Hun gjorde seg klar for å skyte sin første elg.

Da kom det også en okse ruslende. Da skjedde alt plutselig veldig raskt. Det gikk bare sekunder med anrop på dyret, finne et godt siktepunkt og skyte dyret.

-Etter at jeg hadde skutt føltes det som alt gikk i sakte kino, forteller Trine Lise til Jegeravisen.

Hun var forberedt på at elgen skulle løpe av gårde, noe den ikke gjorde. Elgen sprang bare 10 meter før den stanset, ble stående og svaie inne i krattskogen.

-Ventetiden og usikkerheten på om elgen ville falle om eller løpe videre, var nesten som tortur. For å være på den sikre siden trykte jeg av et skudd til, og da falt den momentant.

-Når elgen var bekreftet død, merket jeg adrenalinet. Jeg ble stående på posten i noen minutter å skjelve, før jeg klarte å gå bort til elgen.

De andre på jaktlaget sa at hun hadde opptrådt svært rolig på jaktradioen når hun meldte at elgen fortsatt sto etter første skuddet, selv følte hun det ikke slik.

-Resten av dagen svevde jeg på en sky. Jeg har jaktet i syv år uten å felle elg, så dette var en helt spesiell opplevelse jeg aldri vil glemme.

Tidligere år har hun enten møtt på dyr de ikke hadde på kvoten, eller de har stått eller stoppet bak busk, eller ikke stoppet i det hele tatt.

-De siste årene har jeg sittet mer på post, for tidligere beveget jeg meg mer i terrenget. Det er bra med elg i området, så det har blitt mange fine observasjoner, både på svært nært hold og på distanse.

-Etter oksen kom det faktisk to kalver. Dette er en påminnelse om å holde igjen når man ser en enslig ku. I dette tilfellet kan det allerede vært parring på gang, så kalvene var satt på «vent» en peridode, avslutter Trine Lise.

Nå er elghodet levert for å settes på plate, og en lykkelig jeger ser frem til å få den på veggen.

Når hun endelig fikk skutt sin første elg, ble det en skikkelig flott okse. Foto: Trine Lise Røv

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

- Advertisement -

Siste artikkler