onsdag, juni 12, 2024

VI har tatt en prat med gutta bak Jegerpodden

Selv om det finnes podcaster om stort sett det tema man kan tenke seg, finnes det utrolig nok veldig lite «podder» om jakt. Som vi vet , er det vell kun Jegerstine og Jegerpodden som leverer dette i Norge. Vi har tatt en god prat med gutta i redaksjonen til Jegerpodden. Som består av to karer fra Trøndelag, Jon Inge Vik og John Petter Mellingen. Disse gutta sitter på mange års jakterfaring på flere typer jakt, og vi ser virkelig frem til fortsettelsen.

John Petter Mellingen
Jon Inge Vik

Hei, hvem er dere og hva er ”Jegerpodden”?

Vår lille redaksjon består av to ivrige jegere: Jon Inge Vik og John Petter Mellingen.

Jon Inge er 28 år og er født og oppvokst i Namsskogan kommune helt nord i gamle Nord-Trøndelag. Han begynte med jakt, kanskje allerede noen dager før han fylte 14 år… Og siden den gang har det vært den store lidenskapen i livet. Jon Inge har mye vilt på samvittigheten, foruten om et meget respektabelt antall elg, rev, rådyr og fugl så har det også blitt felt både ulv, bjørn og jerv for hans våpen.

Jon Inge driver i dag som sauebonde sammen med sin familie på en plass som heter Grøndalen, ikke langt fra Skorovas i Namsskogan kommune. Der finner man også en velfylt hundegård med to Treeing Walker Coonhound, en Jämthund og en Fox Terrier. Alle disse hundene får mye jakt i løpet av året. Han er også svært engasjert i ulike frivillige verv som både dommer på bjørnetest, aktiv i den lokale jakt og fiskeforeninga og leder for skadefellingslaget i kommunen for å nevne noe. 

John Petter er 29 år og er også født og oppvokst i Namsskogan Kommune, og her kan man nok trygt si at jakta har stått svært sentralt i livet i god tid før 14 årsdagen… John Petter har også en ok jakt-cv om enn ikke like innholdsrik som podd-makker Jon Inge. For 7 år siden tilbragte John Petter sammen med en annen kompis et helt år ute i den svenske villmarka. Dette året ble brukt utelukkende til jakt, fiske og friluftsliv.

John Petter bor i dag i Verdal kommune sammen med sin familie, og jobber som Markedsrådgiver i NTE. I hundegården står det to Jämthunder som brukes til løshundjakt på elg.

For og si det enkelt, Jegerpodden er en podcast av og for jegere. Det er kanskje ikke alle som er helt kjent med begrepet podcast, men det er ikke så avansert som det kanskje høres ut. Det er rett å slett en enkel radiosending som man lytter til når det måtte passe. De fleste bruker smarttelefonen til å spille av podcaster fra en av de mange podcastavspillerne man kan laste ned. Dermed blir det enkelt å høre på når man for eksempel kjører bil, trener hunder, vasker eller gjør andre ting som blir mer interessant når man har litt lyd på ørene. Vi vet også at mange bruker hørselvern med innebygd radio/Bluetooth i jobbsituasjon og da er selvsagt podcast et glimrende alternativ.

Vi har hørt ganske mye på ulike podcaster en stund da tanken slo oss at hvorfor er det ingen som podder om vår store lidenskap, jakt? Dermed ble vi enige om å starte Jegerpodden. 

Vi har hørt ganske mye på ulike podcaster en stund da tanken slo oss at hvorfor er det ingen som podder om vår store lidenskap, jakt…?

Jon Inge Vik, John Petter Mellingen

Hvorfor ønsket dere å lage Jegerpodden?

Jakta er jo foruten familie og nære venner det som står hjertet vårt nærmest, og vi kan selvsagt begge to tenke oss å bruke mere tid på alt jaktrelatert. Når vi så fant ut at ingen hadde lagd en podcast om jakt i Norge, så vi det som en fantastisk mulighet. En mulighet til at vi kan lære mer om jakt og jegere, en mulighet til å underholde så mange som mulig av Norges jegere og ikke minst til å kunne bruke enda mere tid på jakt.

Dermed ble veien kort fra ideen kom til vi la ut de første episodene og med den responsen vi har fått fra våre fantastisk engasjerte lyttere, så tror vi virkelig dette kan bli bra. Vi har selvsagt mye å lære om lydopptak, redigering osv, men når man får så mange klapp på skuldra som vi har fått så gir det mildt sagt mersmak.

 

Hva er målet deres med Jegerpodden?

Vi har nok kanskje ikke et oppsummerende mål med Jegerpodden. Men som sagt så ønsker vi å kunne bruke mer tid på jakt, i det ligger det selvsagt en forhåpning om at vi på sikt kan få med oss noen samarbeidspartnere som gjør det mulig for oss å finansiere både utstyr og jaktdager på en litt annen måte enn hva vi har gjort fram til i dag.

Men skal vi kunne oppnå det, så må vi oppfylle det som antagelig er den største målsetningen, som er å gi så mange som mulig av Norges jegere ca tre kvarter med jaktprat og god stemning hver fredag, prat som skal gi en følelse av at høsten nærmer seg. 

Klarer vi det skal vi være godt fornøyd, og da tror vi det skal være mulig å få til mye spennende sammen med potensielle samarbeidspartnere og ikke minst våre lyttere og følgere på Facebook og Instagram. Hvem vet, kanskje er vi i framtiden fulltids podcastere…?

Hva er planen videre? Ute sendinger? Spennende gjester? Fortell.

 Den eneste konkrete planen foreløpige er å jobbe så godt vi kan med Jegerpodden ut jakthøsten 2018, da kommer vi til å gjøre opp en status over hva vi har fått til.

Men vi har mange spennende gjester på blokka og alle vi har snakket med av profilene i det Norske jaktmiljøet har sagt seg mer en villige til å bli med som gjester, så det kommer til å dukke opp mange spennende navn framover.

Vi har også planer om en konkurranse som vi gleder oss veldig til å dele med våre lyttere, men der er ikke alle detaljene på plass enda, så det får vi komme tilbake til.

Et viktig punkt er jo at vi ikke oppfatter oss selv som eksperter. Det er med andre ord mange tema og jaktformer vi kan lite om, men som vi gjerne vil lære mer om. Derfor kommer vi til å satse på å ta med oss eksperter som kan lære oss og våre lyttere mer om alt fra hundeutstillinger, ammunisjon, ulike hunderaser, jaktprøver, skyting osvosv…

Når vi etterhvert får litt mer erfaring med lydopptak og utstyr skal man heller ikke se bort fra at vi kommer til å kjøre på med podder fra ulike jakter, ved kaffebålet osv. Vi vil også nevne at vi er svært lydhøre for gode tips å innspill, så vi ber alle våre lyttere om å gi oss tips til interessante temaer og kule muligheter til å flytte opptakene ut fra våre særdeles hjemmesnekrede studioer. 

Ønsker dere å høre alle de så langt 8 episodene til Jegerpodden, finner dere dem her, eller på stort sett alle podcastavspillere.

Vi i Jegeravisen ser veldig frem til fortsettelsen på dette, og håper flere slår seg med i trenden om å lage podcast om jakt. Kanskje burde Jegeravisen starte en podcast..?

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler