onsdag, november 29, 2023

VIDEO: Hjortejakt på Vestlandet

Lykkelig jeger med sin første hjortebukk. Foto: Joakim Pettersen

Å få jakte hjort på Vestlandet, er noe mange hjortejegere har på sin bucketlist. Denne gangen presenterer vi en video fra Joakim Pettersen, som viser noen av de opplevelsene denne type jakt kan gi.

-Målet med filmen er å vise litt hva Vestlandet har å by på. Terrengene er så fantastiske og man må nesten stå oppe i bratta for å kunne skjønne hva det vil si å jakte her. Alle vet at jakt er jakt, men å lure hjorten på hjemmebane i utmark er nok blant det vanskeligste en gjør i jaktsammenheng i Norge, forteller Joakim Pettersen til Jegeravisen.


Joakim med en av høstens mange jaktopplevelser

Joakim er selv ivrig hjortejeger, som store deler av høsten jakter hjort på flere steder på Vestlandet. I denne filmen står han bak kamera, og har foreviget sine venners forsøk på å lykkes på jakt etter hjort i de bratte fjellsidene man har i denne landsdelen.

I filmen får vi blant annet være med der han har med Marius på opplæringsjakt.

-Det er utrolig gøy å få ta med unge jegere på opplæringsjakt. Med Marius startet det med det var jeg som pekte og dirigerte, til nå som vi ser i filmen, at han tar de fleste avgjørelser selv.

-Som dere også vil se i filmen, lykkes Marius med dette. Jeg kan vel snart bare legge børsja på hylla, og kun filme.

Vi tror vel neppe at Joakim legger børsa på hylla de første årene.

Du får også se Jens Nilsen, som er både kollega og jaktkompis av Joakim. Det sies at er de ikke på jakt, er de på jobb, og der går det mye på å lese kart og planlegge neste jakttur.

Vidar Nysæter er en annen jeger vi møter i filmen. Han har etter sigende en brukbar statistikk på smygjakt etter hjort, og i filmen ser vi vel noe av grunnen til dette.

-Denne filmen har vært en enorm opptur for meg. Alle de positive tilbakemeldingene gjør at man glemmer alle timene som ligger bak prosjektet.

-Jeg håper filmen faller i smak også for dere, avslutter Joakim Pettersen.

Her kan følge Joakim Pettersen på Instagram

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

- Advertisement -

Siste artikkler