Foto:Jegerkameratene

Tekst, film og foto: Jegerkameratene.

Det har så vidt begynt å skumre, idet jeg bråvåkner av en stemme som roper at jeg må våkne. Den siste timen av den 25 grader kalde vinternatta, har jeg sovet dårlig og drømt om ryper som kakler rundt teltet. Det gjør det ikke bedre at det første jeg ser når jeg kryper ut av soveposen, er et par ville øyne, og en gal kompis som desperat prøver å vekke meg.

Før jeg rekker å strekke meg mot kuldegropa, for å finne fram de fastfrosne skiskoene, smeller det to hagleskudd et steinkast bak teltet.

Den siste timen har han ligget helt urørlig i påvente av lyset, imens rypesteggen har spilt sin unike sang noen få meter fra teltet. Nå begynner det å nærme seg skytelys, og tålmodigheten er på vei til å renne ut. Jeg skjønner fort at han mener alvor, og jeg er på full vei inn i Goretex-buksa idet vi begge stivner til.

Vi hører lyden av steggens hånende kakling øke  fra det fjerne. Lyden øker raskt og vi hører de plystrende vingene sneie teltduken, før kaklingen forsvinner bak teltet. Nå er begeret fullt, og kun iført longsen, forsvinner kompisen ut av teltet. Som en rådyrbukk i august, i det den innser at den har blitt lurt av buttoloens forlokkende klang.

Før jeg rekker å strekke meg mot kuldegropa, for å finne fram de fastfrosne skiskoene, smeller det to hagleskudd et steinkast bak teltet. Når jeg omsider får lirket opp glidelåsen, møter jeg synet av verdens blideste menneske, omgitt i Norges vakreste vinterlandskap med dagens middag i hånda. Når jeg så tar et blikk utover isen, og ser at pilken har blitt bøyd av vekten av fisk i løpet av natta, skjønner jeg med en gang at dette kommer til å bli en veldig fin dag.

For å se mer av denne historien kan du se filmen fra når vi i Jegerkameratene var på jakt og fisketur i Lierne vinteren 2020.

Du kan også følge Jegerkameratene på Instagram.

ANBEFALT FOR DEG