mandag, mai 20, 2024

Norges største jaktlag, kun for damer

Amalie Helene Bjorøy og Bente Beate Bråthen har startet Norges største jaktlag for damer. Foto: Privat

Det finnes flere klubber og organisasjoner som har egne aktiviteter kun for damer. Amalie Helene Bjorøy ville ha noe mer, hun har etablert et eget nettverk for damer som jakter.

-Når jeg drar på jakt så er jeg omringet av menn og det er koselig det, men jeg savnet et jentemiljø.

Amalie Helene Bjorøy

Det hele startet med et innlegg på «jenter som jakter», som er en gruppe på Facebook. Her fikk hun en rekke positive tilbakemeldinger på kort tid. Målet var å finne likesinnede til å etablere et jaktlag, der hovedfokuset skulle være samhold og girlpower.

-Vi jenter er jo kanskje litt mer opptatt av å snakke om litt andre ting enn gutta, og så har jenter kanskje et sterkere behov for å sitte flere sammen på post, forteller Amalie til Jegeravisen.

Det var som nevnt mange jenter som responderte på innlegget, og det fra hele landet. Etter kort tid skulle det vise seg at de ble så mange, at de ikke kunne ha alle på samme jaktlag. Til nå er det organisert 25 forskjellige jaktlag med bare damer, fordelt over hele landet

Etter hvert har målet blitt å få flere jenter ut på jakt. Det er 29 prosent kvinner som årlig gjennomfører jegerprøven. Dog er det kun 9 prosent jenter som løser jegeravgiftskort, og at alle disse har vært på jakt i løpet av sesongen er noe usikkert.

-Jeg tror dette har mye med samhold å gjøre, sier Amalie.

Hun forteller også at jenter liker å gjøre ting i grupper og i fellesskap, og ikke minst dyrke interessene sammen med andre jenter.

Jegeravisen ønsker jentene lykke til videre.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler