Det er fantastisk å se hvor mange som vil være med oss, og bidra til at Jegeravisen.no skal bli det vi ønsker. Vi presenterer enda en ny ambassadør. Christoffer Baraas. 

Foto: Privat

Jeg er født på 90 tallet, nærmere bestemt 91. Bor på Dombås i Dovre kommune og har Dovrefjell som nærmeste nabo. Ble tidlig i barndommmen introdusert for jakt. Min bestefar var aktiv jeg, og tok meg med på reinsjakt allerede i 6-7 års alderen.  Min farfar var også en aktiv person når det kom til mine interesser, han laget våpen stokker og hadde stor interesse for våpen. Jeg startet tidlig med skyting og syntes dette var både moro og spennende. I dag er jeg en aktiv jeger som jakter på det meste i Norge og tar enkelte ganger turen over til Sverige for å jakte der også.

Nå startet du med jakt selv? Jeg har som nevnt, vært aktivt med på jakt fra 6-7års alderen. Men som 14 åring, fikk jeg min første hagle og fikk gå under oppsyn på rypejakt. Det var da det ble virkelig fart på sakene. Så ble det med tiden etterfulgt av hjort, elg, rådyr, hare, skogsfugl, rev og villsvin. Ble litt hektet, kan man vel si?

Foto privat
Foto: Privat

Hva betyr jakt for deg?  Jakt er årets høydepunkt. Dette er min måte å kunne legge bort en hektisk hverdag på jobb. Slik lader jeg batteriene. Jeg har som ganske ung gutt lært hvor viktig jakt har vært i generasjoner. Det å kunne lære at maten ikke kommer fra kjøledisken på butikken, er noe jeg har tatt med meg. Det å kunne jakte med venner og familie gjør jakt for meg veldig spesielt. For litt over et år siden,  kjøpte jeg meg min første elghund og har siden da skaffet meg verdens bestevenn som jeg kan ta med ut på jakt og fine turer ellers i året. Så jakt..jeg vil si det betyr absolutt alt for meg.

Hva gjør deg til en ambassadør for jakten? Når det kommer til målet mitt rundt det jeg vil vise frem,  er det så absolutt å få de yngre og eldre ut. Det å kunne vise hva naturen vår har å by på håper jeg kan være med på å inspirere flere til og ta turen ut. Kanskje noen også tar jegerprøven fordi de syns dette ser spennende ut, eller at de kanskje ser at forvaltning av ville dyr er viktig. Jeg håper at mine bilder og mine tips kan være med å skape en positiv virkning på sikt. Og at det totalt sett kan være med å gjøre at jakt og fangst framstår som en viktig og human gjerning ovenfor dyrene som lever i skog og fjell.

-Christoffer Baraas

Instagram             Facebook

 

 

ANBEFALT FOR DEG