Bukkejakta er noe spesielt for mange her i Norge, og det er nok mange som ønsker å føre «arven» videre. Ingve Flikka deler her en nydelig historie om når hans sønn, Martias, skyter sin første rådyrbukk. Gratulerer med bukk Martias, det blir nok ikke den siste.

Foto: Privat

En bukkejeger er født.
Gratulerer med din første bukk min kjære fantastiske sønn .
Vi hadde sett den tydelig før jakta, og vi hadde skimtet den under jakta. Knatten Martias Flikka har altså blitt 16 år og kan delta på opplæringsjakt etter rådyr. I forrige uke ble han norgesmester i baneskyting på Landsskytterstevnet i Stjørdal, han tok samtidig NM bronse i både feltskyting og skogsløp med skyting. Det mangler altså ikke på skyteferdighetene etter å ha skutt over 15.000 skudd med 6,5×55, men hva med jaktferdighetene? Ville han klare det samme gode avtrekk på en levende rådyrbukk?

Han har vært 30 meter fra bukk 2 ganger ute i heia nå, men ikke kommet til god skuddsjanse. Men i dag skulle det skje, i regnet var det lett for oss å snike kontra øvrige dager hvor man føler man har gått på chips. Vi ante eller i det minste håpte den var i området.

SÅ plutselig, der står den, der står drømmen å kikker oss rett i øynene 50-60 meter fra oss. Sekundene går, og kanskje ser han at det er Knatten som står der, kanskje forstår den allerede da at slaget er tapt? 3-foten setter jeg kjapt opp og Knatten er raskt oppe med konfirmasjonsgaven sin og legger an. Jeg hvisker gjentatte ganger «rolig avtrekk, rolig avtrekk» selv om han jo vet dette meget godt. Det går 2-3 sekund før skuddet går, han får inn et perfekt lungeskudd i en meget flott bukk. Jeg ser reaksjonen og er ikke i tvil i det bukken raser ut. Den tar en lynkjapp 60-meters spurtrunde i skogen før den kommer tilbake på samme plass og faller om. Det blir et håndtrykk og ein veldig god klem i regnet, gratulerer sønn.

Etter mange timer i heia, så var det nå ufattelig gøy å få være med å «gjenoppleve» første bukkefall av min egen sønn. Selvsagt svært stolte begge to, dette skal bli gode middager og hode skal stoppes ut.

En fantastisk opplevelse.

ANBEFALT FOR DEG