Jegere oppfordres til å besøke skytebanen før jakta

0

Publisert av Miljødirektoratet.

Skyteprøven fra i fjor gjelder også under årets jakt. Miljødirektoratet oppfordrer likevel jegere til å skyte noen treningsskudd før jakta starter.

 
En jeger med rifle
 
Jegere som skal jakte storvilt må ha bestått skyteprøve før jakta. På grunn av koronasituasjonen blir bestått prøve fra i fjor gjeldende også i inneværende jaktår. Foto: Aleksandr Kichigin.

– Vi har stor tro på at årets storviltjakt vil bli gjennomført på en like god og sikker måte som ellers, da jegerne har avlagt godkjent skyteprøve tidligere. Vi vil likevel minne om at du som jeger har ansvar for at våpenet du bruker er riktig innskutt med ammunisjonen du skal bruke under jakta, sier direktør i Miljødirektoratet, Ellen Hambro.

Flere skytebaner holder åpent

Koronasituasjonen førte tidligere i vår til at Miljødirektoratet, gjennom en midlertidig forskrift, åpnet for at fjorårets skyteprøve også gjelder for årets storviltjakt. Dette ble gjort for å legge til rette for jakt og samtidig innfri smittevernrestriksjoner, da flere skytebaner ikke hadde kapasitet til å ta imot alle jegere for å gjennomføre skyteprøver.

Restriksjonene i forbindelse med COVID-19 har i ettertid blitt endret, og mange skytebaner holder nå åpent frem til jaktstart.

Miljødirektoratet oppfordrer alle jegere til å besøke skytebanen, i den grad dette kan gjøres innenfor gjeldende smittevernråd, for å skyte noen skudd med våpenet før jakta.

Dokumentasjon av bestått skyteprøve

Bestått skyteprøve for jaktåret 2020/2021 kan dokumenteres på tre ulike måter:

  • Bestått skyteprøve for jaktåret 2019/2020, som kan dokumenteres med attestert vitnemål, som for eksempel signatur og stempel i jegeravgiftskort eller lignende.
  • Skyteprøve som er digitalt opprettet i Jegerregisteret, for jegere som rapporterte til Statistisk Sentralbyrå at de hadde jaktet storvilt jaktåret 2019/2020 innen fristen 1. mai.
  • Skyteprøver avlagt på ordinær måte i henhold til instruks om skyteprøve for storviltjegere.

Det er åpnet for at det kan benyttes andre våpen enn det våpenet som prøven ble avlagt med i fjor under årets storviltjakt.

Skyteprøve avlagt i år kan enkelt dokumenteres i den nye appen Min jegerdokumentasjon som kan lastes ned fra Play Butikk eller App Store.

ANBEFALT FOR DEG

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.