Ingrid Eline Aas (18) fra Trøndelag har drevet en del med konkurranseskyting før hun begynte med elgjakt. Nå har hun jaktet i tre sesonger og på denne tiden skutt to elger. Søndagen falt den andre elgen.

– Jeg satt oppi ett tårn i går formiddag. Litt uti drevet kom det ei lita fjorku, ca 60-70 meter unna meg, forteller Aas.

Aas som satt spent på post, bestemte seg for å rope på kua. På den måten håpet hun på at dyret stanset, slik han hun kunne skyte et sikkert skudd.

– Jeg ropte på kua rett før hun skulle gå opp grøftsia, hu stoppa opp, å da skaut jeg ett skudd i bogen. Gikk ett par meter oppover elva igjen, og der tatt hun, forteller Aas.

Den dyktige skytteren, greide å holde nervene i sjakk under hele seansen.

– Spenninga var der når elgen kom, men roet seg raskt ned. Men etter elgen lå, kom skjelven, som jeg trur mang en jeger kjenner til, forteller Aas.

Aas jakter for det meste storvilt, og det er elgjakta som står øverst på listen. Hun jakter også hjort, villrein, fugl og rådyr.

– Jeg er på min tredje jaktsesong! Har drevet lenge på med konkurranseskyting, så var godt kjent med børse og alt det der. Da jeg startet på videregående, valgte jeg å gå naturbruk. Da valgte jeg selvfølgelig å ta jegerprøven! Siden den gang har jakt vært kjempeartig, avslutter Aas til Jegeravisen.

ANBEFALT FOR DEG