I denne oppskriften trenger du ikke å bruke skogsfugl.
Skogsfuglen kan gjerne byttes ut med rådyr, villsvin, bever, ekorn eller hva du måtte ha.
Bilder og oppskrift av: Kjetil Andresen // Instagram _kjetilandresen_
Du trenger til suppa:
- Sjalottløk
- Litt hvitløk
- Purreløk
- Noen poteter (melen potettype)
- 3-4 dl Kyllingkraft
- 1 dl melk/følte
- Salt
- Pepper
Til pestoen trenger du:
- Basilikum
- Hvitløk (kan sløyfes)
- Mandler uten skall, cashewnøtter eller pinjekjerner.
- Olje
- Salt og pepper.
- Eventuelt litt sitronsaft eller revet parmesanost
Fremgangsmåte:
- Purreløk, sjalottløk og hvitløk kuttes i mindre biter/terninger.
- Freses blankt i olje eller smør, uten å ta farge.
- Ha oppi kyllingkraft og potetene i terninger.
- Kok til potetetene er møre.
- Alt kjøres sammen med blender eller stavmikser, til en jevn masse.
- Ha i melk/fløte og kok i noen minutter til.
- Smak til med salt og pepper om det trengs.
Stek litt Bacon og katareller (evt annen sopp) som du kan tilsette i suppa på slutten.
Fremgangsmåte til pestoen:
- Alt kjøres i blender.
- Tilsett mer olje om den er for tjukk på slutten.
- Smak gjerne til med salt underveis.
Suppen kan også helles på termos og nytes på tur.
God tur og bon Appetit!