Foto: Privat

Jegeravisen fortalte tidligere i vinter om revejegeren Joakim Frøsaker, som skulle bruke en hai som reveåte. Nå har han lykkes, den første reven er skutt for haien.

Denne haien, som er en håbrand, er fredet for målrettet fiske, og levedyktige fisk skal slippes ut igjen. Innimellom hender det at fiskere får håbrann som bifangst, og kjøttet skal etter sigende være en delikatesse.  Men denne haien var død da den ble tatt opp, og hadde stått så lenge i garnet at den ikke var folkemat. 

Joakim (25), som opprinnelig kommer fra Toten, bor nå i Bindal på Helgelandskysten. På høsten jakter han etter både elg, hjort og rådyr. Når vinteren tar tak, er det stort sett jakt på rev som blir fokuset. Han forteller at han i tillegg også har vært med på jakt etter gaupe denne sesongen.

Joakim har som vi har fortalt tidligere, valgt å prøve denne haien som reveåte. Han har de siste 3 ukene fulgt med på åtet, og det vært bra med liv.

-Ofte har jeg observert både kråke, ravn og ørn på åtet, forteller Joakim. Jeg har latt fuglene i fred inn til videre, for det er de som har skapt slik aktivitet, at det er kommet rev til åtet. Det kommer helt sikkert til å bli skutt både ravn og kråke etter hvert, forsikrer Joakim.

I det siste har det vært noen rever innom også, småkvist og dårlig forarbeid på åtet, gjorde at det ikke ble skutt. Så når han virkelig gjorde et forsøk, ble det en bom.

Etter nye forberedelser og klargjøring av skytesektorer, ble det endelig fangst. En fin rev på 6 kilo ble skutt med et velrettet skudd.

Nå er det i alle fall bevist, det er fullt mulig å bruke en håbrand som reveåte.

Jegeravisen gratulerer en lykkelig revjeger!

ANBEFALT FOR DEG