onsdag, juni 12, 2024

Reinsdyr utenom det vanlige?

Bjørn Hansen var på kjøretur da han fikk øye på noe rart i veikanten. Ved første øyekast skulle man nesten tro det var en ku som stod der, men det viste seg å være et reinsdyr. Selv eksperter på rein har ikke sett noe lignende tidligere.

Foto: Bjørn Hansen

Bjørn Hansen var på vei til Honningsvåg da han observerte denne ku-lignende skapningen. Han måtte stoppe opp ved veien i Smørfjord, Porsanger for å ta bilder.

– Æ oppdaga reinen like ved veien å den var lett synlig for resten av flokken var brun, tok noen bilder før (jeg. journ. anm) hadde ikke sett dette før, forteller Bjørn til Jegeravisen.

Les også: Er det greit å ta med barn på jakt?

Jegeravisen har vært i kontakt med flere eksperter innen rein, men ingen har noe kunnskap om hvorfor denne reinen ser ut som den gjør, eller sett noe lignende tidligere.

Torkild Tveraa er seniorforsker ved Norsk institutt for naturforskning og kan fortelle at dette ikke er noe vanlig for reinsdyrene.

– Pelsen som gjør at reinen ligner på ei ku er ikke vanlig, men jeg så en kalv som ikke var helt ulik på Røros i forrige uke. Utover det har jeg aldri sett lignende pels på rein, så spesielt vanlig er det nok ikke. Nøyaktig hva som forårsaker denne «flekkvarianten» vet jeg ikke, sier Torkild til Jegeravisen.

Foto: Bjørn Hansen

Jegeravisen lurte på om fotografen hadde sett noe lignende tidligere.

– Ikke helt lik, men så en i øvre Alta hvor halve var noe slik, forteller Bjørn.

Bjørn lurte litt på om reinen kunne ha vært på besøk i et fjøs.

– Trodde først den hadde vært på besøk i fjøset, lignet jo på ku-farger, men det dukker vist opp en og annen spesiell rein innimellom.

Vi har tidligere hatt elgene Albin og Ferdinant, som har fått navnene sine nettopp fordi de har skilt seg ut. Vil dette ku-lignende reinsdyret også få et navn etter seg? Og hva skulle det vært?

Bjørn Hansen driver også Facebook-gruppa «Finnmark i bilder«. Sjekk gjerne gruppen hans for flere bilder.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler