Under jakt, spiser vi veldig ofte medbragt mat. Det er ikke noe i veien med det, men hva med å faktisk spise selvskutt vilt ute i det fri? Noe kjøtt krever modning for best resultat, men et rype eller skogsfuglbryst er klart med en gang.

Av: Lise Ailin Lorentzen 

Lite er vel så godt som å ligge ute i lyngen og spise foran et bål, etter en lang dag i fjellet? Jeg har registrert at det ikke ligger veldig mange oppskrifter på nettet om hvordan man best lager rype på bål, så her kommer derfor min måte å gjøre det på. Denne oppskriften er like god uansett om det er ryper, tiur, and, hare eller annet vilt du ønsker å lage på bålet.

Foto: Villrypa.com
  • Skjær ut filetene
  • Krydre med det du har for hånden (har du ikke krydder så tar du bær,einebær ol.)
  • Legg i sølvfolie og ha i en god klatt smør og rømme.
  • Skyv bålet litt til sides slik at du kan legge foliepakningene på glørne
  • Vent cirka 10- 15 minutter (ikke for lenge slik at det blir tørt)
  • Nyt!

    Foto: Villrypa.com

Denne oppskrifta lærte jeg av min pappa (han påstår den er hemmelig – men dette er for godt til å ikke deles, skriver hun på bloggen sin

ANBEFALT FOR DEG

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.