Under jakt, spiser vi veldig ofte medbragt mat. Det er ikke noe i veien med det, men hva med å faktisk spise selvskutt vilt ute i det fri? Noe kjøtt krever modning for best resultat, men et rype eller skogsfuglbryst er klart med en gang.
Av: Lise Ailin Lorentzen
Lite er vel så godt som å ligge ute i lyngen og spise foran et bål, etter en lang dag i fjellet? Jeg har registrert at det ikke ligger veldig mange oppskrifter på nettet om hvordan man best lager rype på bål, så her kommer derfor min måte å gjøre det på. Denne oppskriften er like god uansett om det er ryper, tiur, and, hare eller annet vilt du ønsker å lage på bålet.
- Skjær ut filetene
- Krydre med det du har for hånden (har du ikke krydder så tar du bær,einebær ol.)
- Legg i sølvfolie og ha i en god klatt smør og rømme.
- Skyv bålet litt til sides slik at du kan legge foliepakningene på glørne
- Vent cirka 10- 15 minutter (ikke for lenge slik at det blir tørt)
- Nyt!
Denne oppskrifta lærte jeg av min pappa (han påstår den er hemmelig – men dette er for godt til å ikke deles, skriver hun på bloggen sin