onsdag, november 29, 2023

Hvordan en tilfeldighet kan bli en stor suksess-Paula Lindgren

 

Hun hadde sluttet jobben og hadde så vidt en krone. Lite visste hun at en 9mm hylse ville bli starten på en stor suksess.

Paula Lindgren (31) fra Sverige har gjort yrke ut av hobbyen sin.

Foto: Paula Lindgren

En tilfeldighet

Paula satt ved kjøkkenbordet sitt en kveld. Av ren tilfeldighet lagte hun et smykke av en 9mm hylse. Et bilde ble lagt ut på Instagram og kort tid etter spurte familie og venner, om hun kunne lage samme type smykker til dem også. Problemet var penger, men hennes mor lånte henne 300 kroner slik at hun kunne kjøpe en pakke med hylser for å lage mer smykker.

Kvalitet på produktet

Paula er en perfeksjonist og ville at smykkene hun lagde skulle være av beste kvalitet. Og sammen med sin forlovede satt de seg ned for å finne ut hvordan smykkene kunne vare lengst mulig.

Daniels bestefar var en sølvsmed. Paret fant noe verktøy som var lagret i en gammel sigarboks av bestefaren. Ved hjelp av Youtube og noen kontakter, lærte de seg hvordan redskapene skulle brukes. På rekordtid lærte de seg også hvordan de skulle jobbe med sølv, og produkt kvaliteten ble svært bra. Ryktene spredde seg videre, og flere jegere begynte å sende ønsker om smykker i deres kaliber. Paula forstod raskt hvor mange kalibere som fantes, og begynte å samle forskjellige hylser etter beste evne.

Hobbyen gikk over til jobb

Foto: Paula Lindgren privat

En stund etter, nådde ryktene om arbeidet hennes den svenske jakt avisen. Paula og Daniel måtte oppgradere videre. De første tegnene om at dette kunne bli en jobb viste seg. Etter et nytt innlegg i en avis, begynte ordrene å rase inn. Til og med ordrer fra utland. Dette var forøvrig bare 14 dager etter at Paula lagte sitt første smykke av 9mm hylsen. Mye skjedde på kort tid for paret som lærte seg selv å bli sølvsmeder. De opprettet et firma, lagde webside og ting var i gang.

Trofè smykker

Flere jegere begynte å sende inn sine egne tomhylser til Paula. Tomhylser fra minnerike jaktturer som skulle bli foreviget. Paret startet også med gull i sine smykker nå. Bedriften vokste så raskt at Daniel måtte ta pause fra sitt eget firma en stund. Til nå hadde de gjort alt hjemme hos seg selv, og huset var rene fabrikken. De klarte å finne et annet sted hvor de kunne produsere smykkene, slik at huset deres kunne bli «normalt» igjen.

Større samarbeidspartnere viste interesse

Tidlig i 2015 gjorde en håndfull av spennende samarbeidspartnere med større, og internasjonale merker enda mer suksess for Paula. Hun fikk solgt til flere land og salget ble stabilt å bra. Første smykke i solid gull ble også produsert nå. Daniel tok også jegerprøven. Nå var det en sannhet » Smykker for jeger av jegere» . Flere utenlandske magasiner skrev nå om smykkene og hun fikk kallenavnet «Dronning av tomhylser» . Paula tok forøvrig jegerprøven selv den 16 April 2017.

Suksess

Flere kunder ga nå bra omtaler til bedriften. Når det ble ekstra travelt, stilte familie og venner opp for å lette litt på trykket. 2015 var året hvor både kvalitet og produksjonen virkelig gikk til topps. Bedriften solgte til over 20 land. 2016 ble en ny webside lansert, med nye produkter i sølv og gull. Paula sitt mål om å lage smykker som skal vare i generasjoner er nådd. Paret kan si at de lager de beste jakt smykkene i verden. Kolleksjonen ble utvidet til hagle hylser også. Noen få salgssteder har begynt å selge Paula Lindgren jakt smykker nå.
Nåtid
Bedriften selger nå til over 30 land. Et nytt produksjonssted med dobbel kapasitet har åpnet dørene. Smykker i solid platinum kan bestilles via spesial bestilling og Paula har også satt i gang å lage eksklusive jakt trofeer av horn, tenner, bein, lær, tenner og etc fra forskjellig storvilt jakt.
Ganske stilig eller? Se hva en liten tilfeldighet kan gjøre. Inspirerende historie.  Kanskje du skal revurdere å lade om neste tomhylse dersom den bærer på en historie? Det bør heller ikke være så vanskelig å finne en gave til din jeger/jegerinne kjæreste lenger. På http://www.paulalindgren.com/shop/ finnes det litt av hvert for både han og henne! Stilig opplegg synes vi i Jegeravisen.no 

 

Foto: Paula Lindgren
Øredobber.. genialt påfunn! Foto: Paula Lindgren
Foto: William Leach

Vi takker Paula Lindgren for en fin historie og ønsker henne all lykke videre i jobben hun gjør.

Følg Jegeravisen.no på Instagram og Facebook

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler