mandag, mai 20, 2024

jakt og natur forandret livet til Linda (33) fra Ørland

-I dagens «perfekte» samfunn, er det kanskje ikke like lett for alle å innrømme at livet til tider kan være, eller har vært tøft. Vi har alle våre historier. Noen velger åpenhet, mens andre fornekter og glemmer.  

Foto: Privat
Linda forteller til Jegeravisen.no 
jeg har opplevd mye som et barn ikke ska oppleve. Det har ikke vært en trygg og god oppvekst for meg, slik som et barn burde ha. Heldigvis fantes det hjelp! I en alder av 15 år ble jeg forsterbarn til verdens mest fantastiske foreldre, Liv & Hallvard! Dem har hjelpt meg så masse å ga meg god omsorg og kjærlighet. De lærte meg forskjellen på rett og galt da ingen hadde lært meg det i oppveksten.
Det er takket være dem at jeg kan være ei god mor te mine egne barn å lære dem gode verdier i livet, som for eksempel naturen!
Det endte bra!

I dag eier hun sitt eget hus , hun er hun mor til Liana (9) og Brian (4) . Begge barna er aktivt med på skyting, turer og jakt. Hun har også to jakthunder, en Treeing Walker Coonhound og en Parson Russell terrier.  Naturen ble et fristed fra det som tidligere var vanskelig, i naturen lever hun.

Av type jakt, forteller Linda at revejakt har blitt en favoritt. I bygda kaller de henne for dronninga over reven og mange ringer henne dersom de trenger hjelp til å kvitte seg med med denne hønsetyven.

Under samtalen vår forteller hun også om den gang hun deltok på «den store revejakten». Der presterte hun å skyte den største reven 8,5kg) og 6 rever totalt. I løpet av jakten støkket de også en ulv.  Hun disponerer flere jaktfelt og sitter også som leder i kvinneutvalget til Ørland/Bjugn jeger og fisk.

Foto: Privat

 

Videre planer

Det blir mye rådyr jakt i år, forteller hun. Men også bjørnejakt og hjortejakt. Hun driver også med en samlingsportal via Facebook for jegere og fiskere i Fosen. Her kommer det lokale intervju og informasjon om hva som skjer i de forskjellige kommunene på Fosen.
Under praten forteller hun at hun nylig fikk seg sponsor i Hagemo jakt og fritid. Det setter hun stor pris på.
Vi spør hva som gjør jakt så spennende for hennes del?

 For meg er det å komme seg ut. Jakt har ligget tett innpå meg hele livet, men på grunn av oppveksten har hun ikke fått gjort noe med det tidligere. Jeg har stor respekt for alle dyrene jeg skyter og sier faktisk unnskyld høyt akkurat i det jeg trykker på avtrekkeren. Noe flere av mine jaktvenner har fått med seg, sier hun med et smil. I naturen føler jeg meg hel. 

 
Foto: Privat
Jegeravisen.no ønsker Linda all lykke i fremtiden og skitt jakt! Link til hennes instagram finner du her. https://www.instagram.com/lindajossund/ 
Følg gjerne Jegeravisen.no på Facebook og Instagram

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste artikkler