onsdag, juni 12, 2024

Sverige: Det ble for høy pågang under salgstart på den svenske småviltjakten.

Rype og hagle
Foto: Fredrik Herrlander

Tekniske problemer med bookingen av småviltjakt førte til overbooking på søndag. I områder der antallet jegere er begrenset, kan dette medføre at noen av bookingene blir kansellert. Berørte personer vil bli kontaktet direkte av Länsstyrelsen i Jämtland fylke.

Länsstyrelsen i Jämtlands län

Systemet som Länsstyrelsen bruker for salg av jaktlisenser for småviltjakt på reinsbeitende fjell i Jämtland, kalt NatureIT, opplevde tekniske problemer på søndag da salget av dagskort ble åpnet. Problemet førte til overbooking i visse kvoteregulerte områder der det bare er tillatt med et begrenset antall personer.

Dette betyr at de personene som sist booket jakten, vil bli kontaktet av Länsstyrelsen for å få bookingene sine kansellert eller refundert, avhengig av hvilken type jakttillatelse de har. Länsstyrelsen jobber nå intensivt med å prøve å nå de berørte personene og informere dem om hva som har skjedd.

NatureIT meddeler at med tanke på den ekstremt høye etterspørselen, gikk salgsstarten forholdsvis bra; systemet var tregt, men håndterte etterspørselen. NatureIT vurderer at problemene vil avta i fremtiden når etterspørselen minker, men de jobber også med å finne en langsiktig løsning på problemet med overbooking.

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

- Advertisement -

Siste artikkler