mandag, mai 20, 2024

Canada: Hund angrepet og drept av hai under andejakt

Foto: Pixabay

En jeger opplevde at hunden, en Chesapeake Bay retriever ved navn Pepper, ble angrepet av en hai under jakt utenfor kysten av Medway Head i Nova Scotia på torsdag.

Hunden døde kort tid etter angrepet.

Selv om det er sjeldent, har man også tidligere opplevd at hai angriper hund i disse områdene.

Jegeren, som har valgt å være anonym, var ute på andejakt i båten sin torsdag morgen. Jegeren hadde skutt en and, og Pepper hoppet av båten for å hente anden.

«Jeg har vært på havet og jaktet ender i årevis, og jeg kjenner mange andre lokale jegere som gjør det samme,» sa jegeren i en skriftlig uttalelse til SaltWire. «Når havet er rolig og fuglene faller ned nær båten, er det vanlig praksis å sende en hund ut i havet for å hente fuglen. Dette er hva disse hundene er avlet og trent for.»

Jegeren sa at haien kom opp under Pepper, løftet henne i luften og dro henne ned under overflaten.

«Det skjedde så raskt og var så sjokkerende at selv om jeg så rett på henne da det skjedde, kan jeg ikke med sikkerhet si hvilken type hai det var,» sa jegeren til SaltWire.

Pepper svømte tilbake til båten med «alvorlige» skader, sa jegeren, men hun døde etter å ha blitt dratt inn i sikkerhet. Dette er første gang han har hørt om at en hund har blitt angrepet av hai på denne måten.

Art Gaetan fra Atlantic Shark Expeditions fortalte SaltWire at haien, som jegeren anslår var rundt 2,4 meter lang, antakeligvis var en ung store hvithai, som kommer for å jakte på den store selbestanden.

«Det er ingen andre typer hai her så nær kysten på denne tiden av året,» fortalte Gaetan.

Da National Post kontaktet ham, forklarte Gaetan at denne typen angrep er vanlig på hjort. Hunden i dette tilfellet var sannsynligvis bare på feil sted til feil tid, fortalte Gaetan til SaltWire. I slike tilfeller sa han at haiene vanligvis ikke spiser det angrepne dyret, men det angrepne dyret dør ofte av blodtap.

«De liker ikke smaken,» sa han. «De er ikke så ondskapsfulle som du tror.»

ANBEFALT FOR DEG

Relevant

- Advertisement -

Siste artikkler